Euler Hermes, companie specializata in asigurarile de credit comercial si parte a grupului german Allianz, lanseaza CAP, un produs de asigurare ce ofera asiguratilor sai o acoperire suplimentara pentru tranzactii specifice pe termen scurt, "a caror marime si risc comercial necesita un nivel aditional de sprijin".

CAP este un al doilea strat de protectie in asigurarea de credit - sau o acoperire aditionala- ce permite companiilor sa beneficieze de protectie suplimentara de pana la 1 milion euro per client-debitor, peste limitele aprobate in polita initiala de asigurare. Produsul este special conceput pentru clientii Euler Hermes de toate marimile si din toate sectoarele de activitate, cu precadere pentru cei care prezinta riscuri crescute in tranzactiile comerciale si sau isi desfasoara activitatea pe piete mai dificile, se arata intr-un comunicat al Euler Hermes.

"Obiectivul nostru la Euler Hermes este de a ne ajuta clientii sa ia decizii comerciale strategice, mentinand in acelasi timp o buna gestiune financiara", a spus Cristina Rusuleanu (foto), director general al Euler Hermes Romania.

Polita CAP este disponibila in doua variante: CAP, acoperire suplimentara de 100% a limitei existente, pana la maxim un milion euro sau 4,4 milioane lei pentru cumparatorii (clientii-debitori) inclusi in polita initiala Euler Hermes, sau CAP+, acoperire de pana la 50.000 euro sau 220.000 lei pentru cumparatorii (clientii-debitori) inclusi in polita initiala Euler Hermes care nu au primit anterior o limita de credit.

CAP ofera acoperirea creantelor comerciale atat pe pietele interne, cat si pe cele de export si este destinata clientilor care au nevoi crescute de acoperire pe limitele aprobate partial sau pe cele refuzate, au expunere pe creante peste limita lor aprobata, au un varf de vanzari sezonier, sau oportunitati speciale de vanzari punctuale. Polita CAP este bine utilizata in mai multe tari, printre care Belgia, Republica Ceha, Germania, Finlanda, Franta, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovacia, Suedia si Marea Britanie, SUA si Canada.

Euler Hermes are o cota de 34% la nivel mondial pe zona de asigurarile de credit comercial, iar in Romania sustine ca ar avea o cota de 50%, potrivit estimarilor interne.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri