Allianz-Tiriac Asigurari si-a majorat capitalul social cu echivalentul a aproximativ 1,3 milioane euro
Capitalul social al Allianz-Tiriac Asigurari a crescut cu 4,62 milioane RON, de la 30.470.830 RON, la valoarea de 35.090.601 lei noi. Operatiunea a fost aprobata de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, printr-o decizie a presedintelui institutiei.

Majorarea capitalului social s-a efectuat prin incorporarea unei parti din profitul net obtinut in anul 2005, nerepartizat. Conform bilantului contabil la 31.12.2005, Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat in anul financiar 2005 un profit net de peste 36 milioane RON (echivalentul a mai mult de 10 milioane de euro la cursul de schimb actual). La fel ca si in anii precedenti, mai mult de jumatate din aceasta suma a fost pastrata in conturile societatii de asigurari, in vederea sustinerii planurilor de dezvoltare. Aceasta politica certifica, o data in plus, angajamentul actionarilor de a contribui la cresterea valorii afacerii pe termen lung.

In acest context, pe fond, operatiunea de majorare a capitalului social nu are efecte semnificative asupra conturilor societatii, situatia capitalurilor proprii ale Allianz-Tiriac Asigurari fiind atat inainte, cat si dupa inregistrarea valorii actualizate a capitalului social - una care garanteaza pastrarea echilibrelor financiare ale companiei la niveluri optime, chiar in conditiile continuarii cresterii volumului afacerilor intr-un ritm ridicat. Asa cum a fost anuntat public, rezultatele preliminare ale activitatii companiei in anul 2006 evidentiaza o crestere a veniturilor din prime brute subscrise de 37 procente, pana la un nivel de 128 milioane de euro, dupa primele 5 luni din anul financiar curent.

Primele brute subscrise din activitatea de asigurari generale au depasit 115 milioane de euro, valoare cu 31% mai mare decat cea inregistrata in aceeasi perioada (ianuarie-mai) din 2005. in ceea ce priveste portofoliul de asigurari de viata, acesta a ajuns la o valoare a subscrierilor de 13 milioane de euro, indicand o crestere cu peste 126%.


Din punct de vedere tehnic, operatiunea de majorare a capitalului social s-a realizat prin cresterea valorii nominale a actiunilor emise de Allianz-tiriac, de la
o valoare unitara de 310 lei la 357 lei pe actiune. Aportul in numerar al
actionarilor societatii a fost proportional cu cota de participare la capitalul
social. in consecinta, structura actionariatului Allianz-tiriac Asigurari nu a
suferit nici o modificare, actionarii semnificativi fiind:
- Allianz New Europe Holding GmbH, cu o cota de participare la capitalul
social de 51,62%;
- Vesanio Trading Ltd., cu o cota de participare de 44,01% la capitalul social
total.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri