Societatea de Investitii Financiare Transilvania (SIF3) a subscris un numar de 8,334 milioane actiuni emise de compania Turism Felix din Oradea, in valoare de cinci milioane lei in cadrul ofertei publice ce se desfasoara de la inceputul lunii iulie, a informat, marti, un comunicat transmis de SIF3.

Societatea de Investitii Financiare Transilvania detine pachetul majoritar de 74,26% din capitalul social al companiei din Oradea. in urma subscrierii SIF Transilvania are o detinere de 56,66%. in momentul lansarii ofertei, presedintele SIF 3, Mihai Fercala, a declarat pentru NewsIn ca societatea isi va reduce participatiile pe care le are la companiile din turims, pastrand pachete majoritare de peste 51%. Subscrierea a fost efectuata la pretul de 0,6 lei pe actiune si a fost facuta prin exercitarea dreptului de preferinta pe care il au actionarii companiei.

Oferta de vanzare a celor 77 milioane de actiuni se desfasoara in doua etape. Prima etapa care se desfasoara intre 10 iulie si 8 august, si este destinata actionarilor inscrisi in Registrul actionarilor la data de 21 iunie 2006. In Adunarea generala a actionarilor din decembrie 2005, actionarii au decis ca oferta sa se desfasoara fara acordarea dreptului de preferinta pentru actionarii existneti ai companiei si sa se adreseze doar investitorlor noi.

Cea de-a doua perioada de subscriere are loc intre 9 august si 18 septembrie. in cadrul acestei etape se vor putea subscrie si actiunile care raman dupa exercitarea dreptului de preferinta.

"Subscrierea se face la un pret intre 0,6 lei si 1,1 lei, pretul fiind stabilit in urma unei evaluari externe care a stabilit valaore actiunilor intre 0,8 si 1,12 lei. Pretul final va fi stabili in prima zi dupa incheierea ofertei", a declarat Petru Prunea, presedintele casei de brokeraj Broker Cluj, intermediarul ofertei.

Turism Felix este una dintre cele mai mari statiuni balneare din Romania. Compania are un capital social de 20,056 milioane lei divizat in 200,56 milioane actiuni. Principalul actionar este SIF 3 Transilvania care detine 74,26% din capital, urmat de SIF 5 Oltenia cu 11,49% si alti actionari cu 14,25%. Potrivit raportarilor transmise bursei Rasdaq, 5,20% din actiunile Turism Felix apartin companiei Rieni Drinks, detinuta de fratii Micula.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri