In primele 9 luni din 2014, ING Asigurari de Viata a platit clientilor beneficii de 8,4 milioane de lei pentru evenimente asigurate prin asigurarile suplimentare de sanatate (include si asigurarile suplimentare pentru afectiuni grave), suma mai mare cu 4% fata de cea platita pentru intreg anul 2013.

"Interesul clientilor pentru produsele de asigurare care ofera protectie financiara pentru situatiile in care se vor confrunta cu probleme medicale este in continua crestere. La ING Asigurari de Viata, 45% dintre contractele in vigoare la sfarsitul lunii septembrie 2014 aveau atasata cel putin o asigurare suplimentara de sanatate, pondere in crestere cu 5% fata de aceeasi perioada din 2013", a declarat Marius Popescu (foto), CEO, ING Asigurari de Viata.

In acelasi interval, nivelul primelor brute subscrise aferente asigurarilor suplimentare care ofera protectie financiara pentru probleme de sanatate a crescut cu peste 13%, pana la 29 milioane de lei la finalul lunii septembrie 2014. "Practic, clientii care detin o asigurare de viata la ING pot adauga contractului de baza asigurari suplimentare de sanatate, respectiv asigurarea suplimentara pentru afectiuni grave. Combinandu-le in functie de propriile nevoi, clientii beneficiaza de protectie financiara in cazul spitalizarii, al interventiilor chirurgicale sau al aparitiei unor boli grave", mai spune Marius Popescu.

Pe prima pozitie in topul riscurilor legate de sanatate pe care care clientii ING au ales sa le acopere printr-o asigurare suplimentara se afla interventiile chirurgicale. Astfel, pentru 40% dintre contractele aflate in vigoare la finalul lunii septembrie 2014, contractantii au atasat un astfel de beneficiu. In acelasi timp, in cazul a 25% dintre contracte, clientii au ales sa ataseze asigurari suplimentare pentru situatiile in care au nevoie de spitalizare.

O categorie distincta de riscuri care pot fi asigurate printr-o polita suplimentara de sanatate din portofoliul ING Asigurari de Viata o reprezinta aparitia unor afectiuni grave (14 afectiuni severe si 3 tipuri de interventii chirurgicale). Lansate in 2011, asigurarile pentru afectiuni grave sunt in prezent atasate la 13% dintre contractele in vigoare.

In ceea ce priveste "portretul robot" al clientilor care au incheiat asigurari suplimentare de sanatate la ING, 21% provin din Bucuresti, iar restul din alte orase ale tarii. In timp ce distributia pe gen este egala, distributia pe varste arata ca aproximativ 40% dintre clientii care au contractat o astfel de asigurare suplimentara la ING au pana in 40 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri