Omniasig a subscris prime de 582 milioane de lei in primele 9 luni, in scadere cu 8% fata de perioada similara din 2013, in timp ce rezultatul net al companiei a fost pozitiv, de 2,2 milioane de lei, de la pierderi de 20 milioane lei in septembrie 2013, pe fondul echilibrarii ponderii RCA si CASCO.

In primul trimestru, ritmul de scadere a subscrierilor a fost de 13,8%, iar profitul net a atins 3,98 milioane lei, conform datelor anuntate de companie in prima parte a lunii iunie, scrie Mediafax. "Obiectivul nostru pentru acest an a fost intrarea pe profit. Pentru primele noua luni ne-am indeplinit obiectivul si am raportat un profit net de 2,2 milioane de lei, de la pierderi de circa 20 milioane de in perioada ianuarie-septembrie 2013. Sunt convins ca vom incheia anul pe plus si sa diminuam ritmul de scadere a subscrierilor. Intrarea pe profit a fost efectul echilibrarii ponderii RCA si CASCO in structura veniturilor din polite auto, plus o politica de tarifare adecvata pentru fiecare asigurat in parte si atragerea de noi clienti", a declarat presedintele Directoratului Omniasig, Mihai Tecau (foto).

In 2013, Omniasig a incheiat cu pierderi de 217,04 milioane de lei, in scadere cu 4,9% fata de 2012, iar afacerile au coborat cu 14,2%, la 881,1 milioane de lei. Subscrierile pe segmentul RCA au atins 189,3 milioane de lei, in timp ce politele CASCO au adus venituri de 311,8 milioane de lei la nivelul anului 2013.

"La 9 luni, ponderea celor doua segmente de business s-a echilibrat si situeaza intre 30-35%, comparativ cu cifrele anterioare fuziunii cu BCR Asigurari, cand segmentul asigurarilor auto facultative avea o pondere mai mare, pe fondul unui numar mai ridicat de clienti corporate, cu autovehicule in leasing", a spus Mihai Tecau.

Pe segmentul bunuri si cladiri (property), valoarea primelor subscrise a fost de 135,1 milioane de lei, in scadere cu 18,2% fata de septembrie 2013. "Daca pe property am scazut, Omniasig a avut un plus la subscrieri pe segmentul asigurarilor de sanatate, evolutie sustinuta si de castigarea contului Petrom, a carui valoare se ridica la patru milioane de euro pe 12 luni, cu posibilitatea de prelungire", a afirmat Mihai Tecau.

Pe partea de despagubiri, sumele achitate asiguratilor in urma producerii evenimentelor asigurate au scazut cu 15%, la 524,5 milioane de lei. Cu un capital de 439,6 milioane de lei, Omnniasig este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care detine peste 99% din actiunile asiguratorului roman. Societatea este al treilea jucator pe piata locala a asigurarilor. VIG mai detine pe piata romaneasca BCR Asigurari de Viata si Asirom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri