AOAR (Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania) sustine ferm pozitia Guvernului de a construi bugetul din 2015 pe un deficit de 2,1%. Oamenii de afaceri cer finantatorilor internationali sa respecte obligatia Guvernului de a indexa anual pensiile.

"AOAR apreciaza ca in negocierile cu finantatorii internationali, Guvernul ar fi avut o pozitie mai puternica daca dovedea o viziune bugetara si de sustinere a Investitiilor publice si a mediului de afaceri pentru minim doi ani, respectiv pentru anii 2015-2016", arata comunicatul AOAR.

In acelasi timp, AOAR cere Guvernului ca alaturi de cheltuielile impuse de asigurarea functionarii statului (cheltuieli ce ar trebui reduse constant, an de an, prin aplicarea masurilor propuse in diferite proiecte realizate in acesta directie), sa prezinte finantatorilor internationali proiectele de investitii concrete ce urmeaza a fi realizate , facand transparent si fundamentat modul lor de finantare.

"Reamintim celor care ignora sau uita, ca o componenta esentiala inclusa in planurile de dezvoltare promovate de Comisia Europeana, personal de Presedintele Junker, o reprezinta o crestere majora a investitiilor la nivel UE. AOAR reaminteste reprezentantilor Comisiei Europene critica severa facuta in Raportul aprobat de precedentul Parlament European, care a constatat ca reprezentantii europeni incalca , prin acceptarea fara argumente a cererilor FMI, pun in pericol realizarea obiectivele concrete asumate la nivelul UE de catre statele membre", conform comunicatului oamenilor de afaceri.

AOAR nu poate fi de acord cu limbajul dublu utilizat de Comisia Europeana prin tratarea inechitabila a tarilor membre, unor state permitadu-le incadrarea in deficite bugetare mai mici de 3% pana in anul 2017, in acelasi timp, Romaniei cerandu-i -se sa atinga un deficit bugetar de 0,9%. AOAR cere ferm ca planificarea bugetara realizata de Guvern sa se bazeze tot mai mult pe finantarea unor programe de investitii concrete, cu indicatori masurabili, la nivel central si local.

Oamenii de afaceri cer Guvernului adoptarea de masuri ferme si predictibile care sa asigure cresterea graduala a raspunderii administratiilor locale in a-si asigura o echilibrare bugetara prin masuri proprii de sustinere si dezvoltare a mediului de afaceri local, singurul capabil sa creeze mai multe locuri de munca si venituri suplimentare. In plus, AOAR cer Guvernului sa adopte politici publice menite sa stimuleze dezvoltarea mai pronuntata a antreprenorilor romani, indeosebi a celor care prezinta produse si servicii inovative, ca motor autentic de crestere economica ca baza durabila de consolidare si crestere a veniturilor bugetare.

AOAR se declara ferm impotriva cresterii taxelor, tarifelor si a tuturor categoriilor de masuri parafiscale care nu fac decat sa finanteze un sistem birocratic, ineficient si care impovareaza nejustificat activitatea mediului de afaceri, ducand la coruptie, distorsionarea pietei si venituri bugetare insuficiente.

AOAR sustine ferm masurile care pot asigura cresterea durabila a economiei romanesti, concomitent cu cresterea eficientei energetice, a reducerii consumului de resurse naturale in favoarea cresterii inteligente, bazata pe inovare si competenta antreprenoriale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri