Doua dintre bancile italiene prezente si in Romania, UniCredit si Intesa Sanpaolo, au imprumutat 2,2 miliarde euro si, respectiv, 8,6 miliarde euro de la Banca Centrala Europeana (BCE), in cadrul celei de-a doua licitatii de credite ieftine, relateaza Bloomberg.

Federico Ghizzoni, directorul general al UniCredit, a precizat ca cea mai mare parte dintre fondurile obtinute va fi folosita pentru operatiunile din Austria, potrivit Reuters. Anterior, in cadrul primei licitatii organizate de BCE in luna septembrie, UniCredit a imprumutat 7,75 miliarde euro, iar Intesa Sanpaolo 4 miliarde euro.

De asemenea, si Veneto Banca, prezenta pe piata din Romania, a accesat un credit in valoare de aproape 1 miliard euro in a doua runda a programului de acordare de credite ieftine al BCE.

In total, bancile italiene au imprumutat 24,1 miliarde euro de la institutia bancara, comparativ cu 19 miliarde euro in luna septembrie. Bancile din zona euro au imprumutat, joi, 129,84 miliarde euro de la BCE in cadrul celei de-a doua licitatii de credite ieftine organizate de institutie ca masura pentru stimularea economiei din regiune, sub estimarile analistilor, care se asteptau ca bancile sa atraga cel putin 150 miliarde euro. Programul de imprumuturi pe patru ani, prin care bancile vor primi finantari mai ieftine ca sa suplimenteze creditarea catre consumatori, face parte din pachetul de masuri pentru stimularea economiei adoptat de BCE in luna iunie, potrivit Mediafax.

UniCredit, cea mai mare banca italiana dupa active, avea 185 de sucursale in Romania la finalul lunii septembrie. Grupul bancar a raportat un profit consolidat in Romania de 35 milioane euro in primele noua luni, in scadere cu 22,9% comparativ cu rezultatul de 45 milioane euro inregistrat in perioada similara anul trecut. Grupul italian este prezent in Romania prin grupul UniCredit Tiriac, care include UniCredit Tiriac Bank si filialele sale UniCredit Consumer Financing IFN, UniCredit Leasing Romania, UniCredit Leasing Corporation IFN, ALLIB Leasing, Debo Leasing IFN si UniCredit Insurance Broker.

Intesa Sanpaolo, prezenta in Romania din 2008, avea active in valoare de 1,1 miliarde euro pe piata locala la sfarsitul primelor noua luni, in scadere de la 1,2 miliarde euro la sfarsitul anului trecut. Banca a inregistrat un profit net de 3 milioane euro in perioada mentionata, dupa pierderi de 3 milioane euro in ianuarie-septembrie 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri