La nivelul celor 11 societati de asigurari care au dreptul sa emita polite RCA, raportul dintre cheltuieli si venituri este de 117%. Drept urmare, ASF a adoptat un set de masuri prudentiale, ce intra in vigoare de la 1 ianuarie 2015, cu impact asupra activitatii de subscriere a politelor RCA si asupra activitatii de constatare si lichidare a daunelor, care, potrivit lui Iulian Panait, analist sef in cadrul ASF, ar putea forta "o parte din asiguratorii RCA sa iasa din piata".

Potrivit acestor modificari, asiguratorii RCA au obligatia de a practica aceeasi prima de asigurare indiferent de canalul de distributie utilizat; nu pot oferta, promova si comercializa asigurari RCA la alte prime de asigurare decat cele rezultate din aplicarea tarifelor de prima si se interzice modificarea tarifelor de prima mai devreme de 12 luni de la ultima modificare.

Piata asigurarilor RCA din Romania a atins, in primele noua luni ale acestui an, valoarea de 1,94 miliarde lei, in crestere cu 11% fata de ianuarie - septembrie 2013. In acelasi timp, suma totala a daunelor platite a ajuns la 1,39 miliarde lei (-1%), in vreme ce numarul contractelor incheiate in acest interval a fost de 5.371.183 (+4% fata de perioada similara din 2013), scrie 1asig.ro.

Sursa foto: Shutterstock / Asigurari

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri