Bancile cumparau un euro cu 3,5150 lei si il vindeau cu 3,5200 lei, la inchiderea sedintei valutare de pe piata bancilor, iar moneda europeana a castigat un ban in fata leului, comparativ cu nivelul cotatiilor din deschiderea tranzactiilor de joi.

La prima ora de tranzactionare, euro era tranzactionat cu 3,5050-3,5100 lei, iar ulterior s-a depreciat pana la 3,5000 lei. in a doua parte a zilei, moneda europeana a inceput sa recastige teren in fata leului, cursul ajungand spre sfarsitul zilei pana la 3,5150-3,5200 lei/euro.

Pe pietele internationale, dolarul s-a apreciat usor in fata monedei europene, pana la 1,2825-1,2830 dolari/euro, dupa anuntarea deficitului balantei externe a Statelor Unite ale Americii, valoarea acestuia fiind apropiata de estimarile analistilor. inainte de anuntarea deficitului, dolarul era tranzactionat cu 1,2855-1,2860 dolari/euro, in conditiile in care, cursul maxim atins joi a fost de 1,2890 dolari/euro.

"Pe piata monetara, toata lumea era cu ochii pe emisiunea de certificate de depozit la trei luni anuntat de BNR. Banca centrala a cerut 600 milioane lei, iar ulterior a refuzat toate ofertele bancilor", a declarat pentru NewsIn dealerul sef al Bancii Transilvania, Teo Barlea. El a mai spus ca dobanzile intre 8,68 si 9,75% pe an pe care le doreau bancile au fost, probabil, mai mult decat era dispusa banca centrala sa ofere, motiv pentru care BNR a anulat emisiunea certificatelor de depozit.

La inchiderea sedintei de pe piata bancilor, dobanzile la depozitele cu scadenta la 24 ore (overnight) au scazut pana la 9-10% pe an, de la 9-11% cat erau la inceputul zilei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri