Astra Asigurari, detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu, aflata sub administrare speciala, a avut in primele noua luni ale anului trecut venituri din prime brute subscrise de 555,22 milioane lei, in scadere cu 30,8% fata de aceeasi perioada a anului 2013, si un profit de 54,6 milioane lei, mai mic cu 7,4%, potrivit KPMG Advisory.

In aceeasi perioada a anului trecut, veniturile din subscrierea primelor de asigurari se situau la 802,75 milioane lei. Pe segmentul asigurarilor generale, volumul primelor brute subscrise s-a redus cu 31%, la 547,15 milioane lei, de la 792,14 milioane lei in primele noua luni din 2013, potrivit rezultatelor aflate in curs de revizuire de catre auditorul statutar al societatii, scrie Mediafax.

Compania a obtinut din primele brute pe segmentul asigurarilor de viata venituri de 8,07 milioane lei, in scadere cu 7,4%. Totodata, profitul net al Astra s-a redus cu 7,4%, de la 58,98 milioane lei la 54,61 milioane lei.

Programul de reasigurare pentru 2015 al companiei arata plasarea riscurilor aferente activitatii de subscriere numai catre reasiguratori de top la nivel international. Riscurile aferente politelor de asigurare a locuintelor si altor tipuri de imobile au fost plasate numai catre reasiguratori cu rating A, Sirius International fiind liderul tratatului de reasigurare, conform KPMG.

Limita tratatului, de 210 milioane euro, a fost stabilita in baza unui model de predictie a riscului catastrofic pe o perioada de 800 de ani, de patru ori mai mare decat perioada minima recomandata de noile reguli prudentiale Solvency II.

"Implementarea unui program de reasigurare solid a fost si ramane o componenta esentiala a mandatului dat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara", se precizeaza in comunicatul KPMG Advisory.

Potrivit acestora, activitatea de subscriere a Astra se desfasoara in conditii normale pe toate liniile de business, o atentie speciala fiind acordata in ultima perioada implementarii noilor norme emise de catre ASF cu privire la politele de raspundere civila auto.

Compania se afla totodata in curs de finalizare a formalitatilor legale de inregistrare a operatiunii de majorare a capitalului social din luna octombrie 2014. Imediat dupa finalizarea acestei faze, Administratorul Special, KPMG Advisory, urmeaza sa demareze a doua operatiune de majorare de capital, oferta fiind adresata atat actionarilor actuali, cat si investitorilor strategici.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a instituit, in a doua parte a lunii februarie 2014, procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei Astra, a suspendat actionarii si conducerea si a numit firma KPMG ca administrator special, dupa ce a constat ca asiguratorul are nevoie de capital suplimentar.

Presedintele ASF, Misu Negritoiu, a declarat in decembrie ca 3-4 investitori straini au accesat informatiile din banca de date deschisa in procesul de atragere a unui investitor pentru capitalizarea Astra Asigurari, care s-ar putea incheia pana la finele primului trimestru din acest an.

Prin instituirea procedurii de redresare financiara, ASF a solicitat asiguratorului majorarea capitalului social cu 490 milioane de lei in 12 luni, din care 70 milioane de lei intr-o prima faza.

La inceputul lunii octombrie, Astra si-a majorat capitalul cu 65,1 milioane de lei, la 257,8 milioane de lei, in urma derularii unei oferte de vanzarea de actiuni noi catre actionarii existenti.

Dupa incheierea operatiunii, asiguratorul va avea un capital social de 257,8 milioane de lei, detinut de The Nova Group Investments Romania SA - 72,75% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,01%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,23% din capitalul social. The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu. El mai detine Unirea Shopping Center si clubul de fotbal din Liga I Otelul Galati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri