Raiffeisen Bank va deschide peste 50 unitati noi, in 2006, astfel incat la sfarsitul anului reteaua teritoriala a bancii sa depasesca 265 de unitati.
Numai in ultima saptamana au fost deschise inca trei unitati noi, la Targoviste, Bucuresti si Ploiesti, iar de la inceputul acestui an pana la mijlocul lunii august banca a inaugurat 21 de unitati noi (mai ales in orase mari precum Bucuresti, Brasov, Timisoara, Cluj, Ploiesti, Iasi, Pitesti, Craiova, etc).

La sfarsitul primului semestru al anului 2006 banca a inregistrat un profit de 21 milioane euro, in crestere cu 28 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In prezent, banca are in portofoliu peste doua milioane de clienti de retail (dintre care peste 125.000 IMM-uri) si peste 4.700 corporatii mari si medii. Raiffeisen Bank pune la dispozitia clientilor sai multiple canale de acces la produsele si serviciile bancii, oferindu-le posibilitatea de a alege cea mai convenabila metoda de a-si efectua tranzactiile: prin cele 235 de unitati sau prin serviciile Raiffeisen Direct (telefon banking), myBanking (mobile banking), Multicash (e-bank) si Raiffeisen Online (internet banking). Raiffeisen Bank detine o retea exinsa de ATM-uri si POS-uri: 800 de ATM-uri si 6.500 de POS-uri.

Raiffeisen International, al carei actionar majoritar este Raiffeisen Zentralbank Oesterreich (RZB - Austria), detine 99,49 la suta din actiunile bancii. Raiffeisen International coordoneaza una dintre cele mai importante retele bancare din Europa Centrala si de Est, fiind prezenta in 16 piete din regiune.

Mai mult de zece milioane de clienti sunt deserviti in cele 2.700 de unitati. Subsidiarele din opt tari din regiune sunt in topul primelor trei banci din tarile respective. Reprezentantele din Lituania si Moldova completeaza prezenta grupului in zona.

Raiffeisen International este subsidiara consolidata a Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB), care detine 70 la suta din actiuni, restul de 30 la suta din actiuni sunt tranzactionate la Bursa de Valori din Viena. RZB este una dintre cele mai importante banci comerciale si de investitii din Austria si institutia centrala a Raiffeisen Banking Group, cel mai mare grup bancar din Austria.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri