Banca Italo Romena anunta azi ca intreaga retea de bancomate a fost actualizata pentru a accepta cardurile Visa cu cip. in prezent, banca detine 9 bancomate in Bucuresti, Arad, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Oradea, Timisoara si Craiova. Toate bancomatele instalate ulterior vor incorpora noua tehnologie.

Actualizarea retelei noastre de bancomate pentru a accepta tehnologia bazata pe cip este doar o prima etapa in imbunatatirea ofertei noastre de servicii. Ca urmare a adoptarii acestei tehnologii pe partea de acceptare, ne pregatim si pentru emiterea propriului nostru card cu cip pana la mijlocul anului viitor, a spus Atos Varusio, General Manager Banca Italo-Romena.

Doresc sa felicit Banca Italo Romena pentru contributia importanta la dezvoltarea tehnologiei cardurilor cu cip in Romania. De acum, reteaua de bancomate a bancii poate accepta cardurile Visa emise oriunde in lume iar noile masurile de securitate vor permite ca tranzactiile desfasurate sa fie mai sigure a spus Catalin Cretu, Vicepresedinte Visa International CEMEA.

Cardurile cu cip, sau asa numitele carduri inteligente, sunt carduri bancare cu un cip incorporat, cu suficienta capacitate de stocare pentru a oferi noi optiuni de plata si servicii, securitate sporita, o comoditate mai mare in folosire decat cardurile traditionale cu banda magnetica.

Cardurile cu cip sunt deja o realitate pentru milioane de oameni din toata lumea. La sfarsitul anului 2005, existau 194 milioane de carduri cu cip si 4 milioane de terminale acceptatoare la nivel mondial. in regiunea CEMEA, 5% din cardurile Visa sunt cu cip, 13% din bancile emitente folosesc aceasta tehnologie, 45% din bancile acceptatoare si 5% din bancile care accepta carduri la bancomate.

In Romania au fost emise deja peste 20.000 de carduri cu cip, reprezentand insa mai putin de 1% din numarul total de carduri Visa. Continuarea procesului de migrare catre tehnologia cardului cu cip va contribui la alinierea Romaniei la alte piete mai avansate, care sunt deja membre UE, si va oferi o protectie sporita impotriva fraudei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri