Tribunalul Buzau a dat castig de cauza unui client Piraeus Bank intr-un proces in care a cerut plata ratelor pentru acoperirea unui credit in franci elvetieni la cursul de schimb de la data contractarii creditului. Totusi, Tribunalul a respins cererea acestuia privind plata in lei.

Buzoianul a actionat in instanta sucursala Piraeus Bank la care are un credit in franci elvetieni din martie 2007, pentru constatarea caracterului abuziv al unei clauze contractuale. Tribunalul Buzau a decis, pe 16 ianuarie, ca acea clauza are un caracter abuziv si ca fiecare rata datorata de reclamant ar trebui sa fie platita la cursul CHF/LEU valabil la data incheierii contractului de credit, respectiv in 28 martie 2007, incepand cu data scadentei primei rate si pana la finalizarea raporturilor contractuale dintre parti, scrie Mediafax.

Pe de alta parte, instanta a respins ca neintemeiate capetele de cerere privind plata ratelor in moneda nationala si constatarea caracterului abuziv al clauzei privind comisionul de administrare din contractul de credit. Banca mai este obligata sa plateasca reclamantului 1.500 lei cheltuieli de judecata.

Cursul francului elvetian a atins niveluri record joi, vineri si luni, ca urmare a eliminarii plafonului minim impus de Banca Elvetiei pentru cursul franc/euro.
Totusi, astazi francul a consemnat o sedinta de scadere, dupa cele 3 de apreciere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri