Daca negocierile cu banca nu sunt suficiente, romanii cu credite in valuta pot cere in instanta plata creditului la cursul initial si suspendarea, prin ordonanta presedintiala, a platii ratelor pana la emiterea unei decizii pe fond. Guvernul ar putea impune, la randul sau, conversia creditelor la un curs mediu.

Romanii care au contractat credite in franci elvetieni, dar si cei cu imprumuturi in alta valuta, se pot adresa instantelor pentru a contesta clauza de risc valutar drept una abuziva, clientii avand posibilitatea de a solicita o ordonanta presedintiala, prin care sa ceara, cu caracter exceptional, suspendarea de la plata a ratelor timp de un an sau mai mult, pana la judecarea cauzei pe fond, considera expertii.

Citeste mai mult despre acest subiect pe Adevarul.

Sursa foto: Franci elvetieni/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri