Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, deruleaza in perioada 15 ianuarie – 31 martie 2015 a sasea editie anuala a campaniei nationale de promovare a platii taxelor si impozitelor locale prin cardul bancar. Valoarea totala a taxelor si impozitelor platite prin card in Romania s-a majorat in 2014 cu 31% fata de anul precedent, la aproximativ 175 milioane lei.

Toti posesorii de carduri Visa care isi achita taxele si impozitele locale cu cardul in perioada 15 ianuarie - 31 martie 2015 vor participa in mod automat la o campanie promotionala derulata sub sloganul "Cu orice card Visa platesti usor impozitele si castigi usor 5 impozite inapoi pe zi sau 10 ani fara impozit". Astfel, participantii pot castiga zilnic, prin tragere la sorti, unul dintre cele 380 de premii ale campaniei (5 premii pe zi) reprezentand contravaloarea impozitului achitat cu cardul, cuprinsa intre 100 si 500 de lei, sau marele premiu in suma maxima de 10.000 lei.

"Visa Europe isi mentine angajamentul ferm asumat inca din 2009 in privinta promovarii si dezvoltarii platilor electronice in sectorul public. In mod particular, plata taxelor si impozitelor locale cu cardul reprezinta un proiect de succes in sectorul public, in conditiile in care interesul autoritatilor si al contribuabililor fata de aceasta modalitate de plata creste rapid de la an la an. Valoarea si numarul platilor de taxe si impozite locale cu cardul au inregistrat in ultimii trei ani cresteri anuale de peste 30%, evolutie sustinuta in special de tranzactiile online. Ne bucura sa vedem aceste rezultate excelente, precum si initiativele anuntate in ultimul an de autoritati pentru sustinerea platilor de taxe si impozite cu cardul, inclusiv online prin intermediul Trezoreriei Statului", a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania, Croatia si Slovenia in cadrul Visa Europe.

Numarul primariilor care accepta plata taxelor si impozitelor locale cu cardul direct la POS a ramas in 2014 aproape la acelasi nivel ca in anul precedent, de 171 de municipalitati, potrivit datelor raportate de bancile din Romania membre Visa Europe.
Pe de alta parte, tot mai multe primarii au decis sa puna la dispozitia contribuabililor posibilitatea de a efectua plati online de taxe si impozite prin intermediul platformei ghiseul.ro, in conditiile in care contribuabilii sunt tot mai interesati sa isi achite obligatiile fiscale simplu, in siguranta si fara costuri suplimentare. Astfel, numarul primariilor care accepta plata cu cardul prin ghiseul.ro a crescut in 2014 cu 50%, la 110 municipalitati.

In acest context, valoarea totala a taxelor si impozitelor platite cu cardul in Romania s-a majorat in 2014 cu 31% fata de anul precedent, la aproximativ 175 milioane lei, sustinuta de cresterea de peste 2,5 ori a platilor efectuate online, potrivit datelor raportate de bancile membre Visa Europe. Mai mult, romanii au folosit anul trecut mai des cardurile pentru a-si achita obligatiile fiscale si au realizat aproape 490.000 de plati electronice, in crestere cu 31% comparativ cu 2013. Pe langa sediile administratiilor locale si platforma ghiseul.ro, taxele si impozitele locale mai pot fi platite cu cardul si la POS-urile instalate in oficiile postale care accepta tranzactiile cu cardul, in locatiile special deschise de Visa in centrele comerciale, la infochioscurile instalate la sediile administratiei locale, in supermarket-uri si mall-uri, precum si online pe platformele puse la dispozitie de unele administratii locale.

Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a ramas anul trecut aproape la acelasi nivel, de 357 lei.

Sursa foto: plata online, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri