Titlurile Societatii de Investitii Financiare (SIF) 1 Banat-Crisana au fost suspendate, marti, de la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), deoarece compania a afisat rezultatele financiare pe semestrul I inainte de a le fi raportat bursei, potrivit directorului Bursei, Stere Farmache.

"Regulamentele bursei prevad ca societatile listate sa raporteze rezultatele financiare la bursa mai intai, pentru a fi distribuite in mod egal brokerilor si investitorilor", a declarat Farmache, pentru NewsIn.

Rezultatele SIF1 Banat-Crisana au fost publicate pe pagina de internet a companiei, luni, cu o zi inainte de data anuntata de raportare financiara, dintr-o "eroare tehnica", potrivit unui comunicat al SIF1 publicat, marti, de BVB.

Regulamentul 4 al bursei prevede suspendarea de la tranzactionare a titlurilor unei companii care nu raporteaza rezultatele mai intai bursei, deoarece se considera ca investitorii nu trebuie sa aibe acces preferential si limitat la informatii. Bursa afiseaza rezultatele financiare, simultan, pentru toti jucatorii pietei de capital. "Tranzactionarea se reia dupa indeplinirea cerintelor de raportare care au condus la adoptarea uneia dintre masurile de oprire de la trazactionare, in functie de momentul distribuirii in sistemul de tranzactionare al BVB a continutului comunicatului de presa sau cel al raportului curent", se precizeaza in articolul 25 al Regulamentului nr. 4 al BVB.

"Suspendarea de la tranzactionare este singura sanctiune pe care bursa o poate lua in acest caz, alte sanctiuni putand fi aplicate doar de autoritatea de reglementare, care este Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM)", a adaugat Farmache.

Bursa a comunicat reluarea tranzactionarii actiunilor SIF1 miercuri, 16 august, la ora 9.45.

SIF1Banat-Crisana a obtinut un profit net de 76 milioane lei (21,3 milioane euro) pe primul semestru din 2006, cu 52,48% mai mare fata de acelasi interval din 2005, potrivit bilantului financiar publicat luni. Veniturile totale obtinute in semestrul I 2006 au fost de 96,1 milioane lei (26,9 milioane euro), cu 61,5% mai mult in lei decat in acelasi interval din 2005, cand s-au inregistrat venituri de 59,5 milioane lei (16,5 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri