Banca C.R. Firenze Romania lanseaza doua credite imobiliare cu o perioada de finantare de pana la 30 de ani, destinate in principal achizitionarii sau construirii de locuinte, pentru care se percep dobanzi anuale de 9% pentru lei si 7% pentru euro.

Creditele imobiliare ale Bancii C.R. Firenze se numesc Special Casa si Firenze Casa.

Creditul Special Casa se acorda pentru construirea de locuinte, inclusiv case de vacanta, sau pentru finalizarea, extinderea, consolidarea si modernizarea acestora de catre persoane fizice, indiferent daca investitiile sunt realizate in regie proprie sau cu ajutorul unei firme de constructii.

Creditul pentru construirea, terminarea sau extinderea locuintei se acorda pe o perioada de maxim 30 de ani si poate fi garantat cu constructia viitoare, pe stadii de executie, daca solicitantul contribuie cu resurse financiare proprii de minim 35% din valoarea proiectului. Creditul pentru modernizarea sau consolidarea locuintei se poate rambursa in maxim 25 de ani si se accepta drept garantie bunul care face obiectul proiectului, se arata in comunicatul bancii.

Creditul Firenze Casa este destinat achizitionarii de locuinte sau de terenuri situate in zone intravilane si se acorda pe o perioada de maxim 30 de ani, iar clientii, persoane fizice, trebuie sa contribuie cu surse proprii de minim 25% din valoarea de achizitie a bunului, se precizeaza in comunicat.

Dobanda perceputa pentru ambele credite, de 9% pe an pentru creditele in lei si de 7% pe an pentru cele in euro, "este variabila in raport cu evolutia de piata si politica bancii", se mentioneaza in comunicatul Bancii C.R. Firenze.

Pentru acordarea acestor doua credite, banca ia in calcul mai multe tipuri de venituri, cum sunt: salariile, veniturile complementare veniturilor din salarii, veniturile din practicarea profesiilor liberale, dividendele, chiriile declarate la Administratia Financiara, drepturile de autor si conventiile civile de prestari servicii.

De asemenea, incepand cu 15 august, "a fost marita perioada maxima de rambursare a creditului pentru nevoi personale nenominalizate cu ipoteca Magnum, de la 15 ani la 25 de ani, celelalte conditii de creditare ramanand neschimbate", se precizeaza in comunicat.

Banca C.R. Firenze Romania, fosta Daewoo Bank, a devenit parte a grupului bancar C.R. Firenze din Italia in martie 2006, dupa transferul catre acesta a pachetului majoritar de actiuni, reprezentand 56,23% din capitalul social.

Reteaua Bancii C.R. Firenze Romania cuprinde 11 sucursale, din care sapte in Bucuresti si cate una in Craiova, Constanta, Satu Mare si Timisoara, iar banca are drept obiectiv sa ajunga la un numar de 30 de sucursale pana la sfarsitul anului 2008, potrivit reprezentantilor ei. "In curand urmeaza a fi deschise noi sucursale la Cluj-Napoca, Brasov, Ramnicu Valcea, Arad, Pitesti si alte patru sucursale in Bucuresti", se precizeaza in comunicatul Bancii C.R. Firenze .

Banca C.R. Firenze Romania detinea, la sfarsitul primului semestru din 2006, active de 291,9 milioane lei (81,8 milioane euro), care reprezinta 0,2% din activele bancare romanesti, fiind a 31-a banca romaneasca din acest punct de vedere, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Activele Bancii C.R. Firenze Romania au inregistrat, la 30 iunie 2006, o majorare cu 38,67% in lei fata de sfarsitul anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri