Compania de asigurari Agras - Grupul Wiener Stadtische, listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a afisat un profit net de 275.868 lei (77.491 euro) si venituri totale de 18,43 milioane euro (5,17 milioane euro), in primul semestru al anului 2006, potrivit raportului remis catre BVB.

Pe primul semestru al anului 2005, Agras a inregistrat pierderi de 4,40 milioane lei (1,21 milioane euro), la o cifra de afaceri de 13,06 milioane lei (3,60 milioane euro).

Agras a inregistrat, in primul trimestru din 2006, venituri din prime nete de peste 3,7 milioane de lei (un milion de euro) si un profit de circa 240.000 de lei (64.864 euro).

Agras a afisat, in anul 2005, pierderi de 1,5 milioane lei (0,41 milioane euro) si a avut o cota de piata de 0,83%. Activele companiei s-au ridicat, anul trecut, la suma de 29 milioane lei (8,01 milioane euro), iar totalul primelor subscrise a fost de 35,5 milioane lei (9,80 milioane euro).

Agras va cere aprobarea actionarilor pentru mutarea sediului firmei, schimbarea emblemei companiei si alegerea unui nou administrator, in cadrul Adunarii ordinare si extraordinare a actionarilor din 28 august, potrivit unui comunicat recent, transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Adunarea actionarilor a fost convocata de consiliul de administratie al companiei, care va supune votului actionarilor deciziile sale de a muta sediul social de la adresa de acum (bd. Dacia, nr 30, Bucuresti) in strada Alexandru Philippide, nr 9b, Bucuresti. Se vor mai discuta schimbarea denumirii societatii si modificarea emblemei ei. Cu aceeasi ocazie, va fi supusa aprobarii actionarilor demisia administratorului societatii, Costel Eremia si va fi ales inlocuitorul sau in functia de presedinte al consiliului de administratie. Va mai fi ales un nou director general adjunct, post care nu exista in prezent in firma. Ordinea de zi mai cuprinde aprobarea imputernicirii lui Constantin Toma, membru al consiliului de supraveghere al societatii, de a negocia salariile membrilor consiliului de administratie. Agras s-a infiintat la data de 10.09.1992 ca societate pe actiuni, iar din octombrie 2002, firma austriaca de asigurari Unita a devenit actionar majoritar.

Compania Unita apartine Wiener Stadtische Group. Agras ofera servicii de asigurari agricole (asigurarea culturilor, a terenului arabil cultivabil, a animalelor). Capitalul social al Agras este in valoare de 8,91 milioane lei (2,53 milioane euro), iar capitalizarea la BVB este de 9,32 milioane lei (2,64 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri