Ministrii, inclusiv persoane cu functii asimilate acestora, precum si ministrii delegati, care nu detin locuinte in Bucuresti, vor avea si in acest an dreptul, pe durata mandatului, sa deconteze cheltuielile de cazare in locuinte de serviciu RA-APPS, in limita plafonului stabilit pentru parlamentari

Pentru deputati si senatori, statutul parlamentarilor prevede acordarea unei sume forfetare lunare de 4.000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de cazare in Bucresti. Prelungirea si pentru acest an a facilitatii de decontare a costurilor aferente cazarii pentru membrii Guvernului a fost aprobata in sedinta de miercuri a Guvernului, prin hotarare.

Surse oficiale au precizat pentru MEDIAFAX ca actul normativ mentine si pentru acest an posibilitatea ministrilor de a-si deconta costurile de cazare in Capitala la un nivel valoric similar celui rezervat parlamentarilor. Facilitatea a fost prelungita si pentru secretarii de stat si persoanele cu functii asimilate, care, daca nu au casa in Capitala, vor avea de asemenea dreptul sa deconteze, dar numai pe o perioada de trei luni de la data numirii, cheltuielile de cazare in locuinte de serviciu RA-APPS. Singura modificare este ca, daca pana in prezent plafonul maxim de cheltuieli permise pentru acestia era calculat pe luna, respectiv cu 2.500 lei/luna, in 2015 plafonul va fi calculat pe an, cu 7.500 lei/an, ceea ce permite variatii ale cuantumului lunar in interiorul plafonului maxim.

Cheltuielile vor fi decontate si daca demnitarii sunt cazati in locuinte RA-APPS propuse la vanzare, in limita unui plafon maxim anual de 30.000 lei. Pana in prezent, plafonul maxim de cheltuieli pentru aceste cazuri era calculat tot pe luna, cu 2.500 lei/luna.

Conform surselor citate, decontarea cheltuielilor de cazare in imobile RA-APPS propuse la vanzare, in limita acestui plafon, va fi posibila in continuare, pe durata mandatului, si pentru consilierii de conturi, subsecretarii de stat, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, membrii Curtii Constitutionale, presedintii si vicepresedintii curtilor de apel, tribunalelor, judecatoriilor, precum si presedintii sectiilor din cadrul acestor instante, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si asimilatii acestora, procurorii-sefi ai directiilor si sectiilor din cadrul Ministerului Public si adjunctii acestora, procurorii generali ai parchetelor de pe langa curtile de apel si adjunctii acestora, prim-procurorii parchetelor de pe langa tribunale si judecatorii si adjunctii acestora, precum si conducatori de institutii publice si inalti functionari publici.

Pana in vara anului 2013, plafonul maxim pentru decontarea de catre stat a cheltuielilor de cazare era de 18.600 lei anual (ceea ce poate reprezenta 1.550 lei lunar), dar a fost eliminat atunci si inlocuit cu un amendament care prevede ca Guvernul va stabili in fiecare an acest cuantum. Astfel, anul trecut, Guvernul a decis ca acest plafon sa fie similar celui rezervat parlamentarilor, fixat tot in 2014 la 4.000 lei lunar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri