Volksbank a obtinut in primul semestru un profit net de 4,1 milioane de euro, aproape o dublare decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Activele bancii au urcat dupa primele sase luni la 704,5 milioane de euro, fiind cu aproximativ 90% mai mari decat in iunie anul trecut, care reprezentau 1,75% din totalul activelor bancare romanesti, fiind a 15-a banca de pe piata romaneasca din acest punct de vedere, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.

Volksbank Romania a dezvoltat si o retea de agentii in franciza, care cuprinde acum 20 de unitati, arata datele publicate de banca. Volksbank a lansat o politica agresiva de crestere a cotei de piata incepand din luna noiembrie a anului trecut, prin practicarea unor dobanzi mici la credite si prin extinderea retelei, declarase, in luna iunie, presedintele bancii, Gerald Schreiner.

Citeste si:

Volksbank Romania activeaza pe piata romaneasca din luna mai a anului 2000, iar principalul actionar al bancii este Volksbank International AG, detinut in majoritate de Österreichische Volksbanken AG din Austria. Printre actionari sunt si doua banci italiene, Banca Popolare di Vicenza si EM.RO Pololare, potrivit datelor publicate de Voksbank.

Volksbank International AG gestioneaza in prezent o retea alcatuita din peste 180 de unitati bancare in Bosnia-Hertegovina, Croatia, Cehia, Ungaria, Malta, Serbia, Slovacia, Slovenia si Romania, tari in care avea, la sfarsitul anului 2005, active de 4,2 miliarde dolari si peste 2.800 de angajati.