In perioada scursa de la aprecierea semnificativa a francului elvetian, parlamentarii mai mult au simulat identificarea unor solutii, guvernantii vor sa extinda o schema fiscala care nu a functionat niciodata, iar bancile incearca sa-si consoleze clientii cu mici facilitati temporare. In tot acest timp, romanii imprumutati in franci platesc rate mult mai mari, scrie Adevarul.

Direct afectati de scumpirea francului elvetian sunt cei 75.412 romani care au credite in valuta exotica, in cea mai mare parte imobiliare, contractate in anii 2007-2008, cand cursul de schimb se situa la 1,8-2 lei/franc.

Reprezentantii Guvernului au fost primii care s-au aratat preocupati de soarta romanilor cu credite in franci elvetieni, desi stradania lor de a gasi o solutie nu a dat inca roade. La doar o zi de la declansarea crizei francului, premierul Victor Ponta i-a cerut lui Darius Valcov, ministrul Finantelor, sa discute cu oficialii Bancii Nationale a Romaniei si sa gaseasca solutii pentru cei afectati. „I-am cerut ministrului sa discute cu BNR si sa fie propuse masuri“, a spus Ponta, la 16 ianuarie.

Cititi mai mult despre posibilele solutii pentru rezolvarea crizei francului elvetian in Adevarul.

Foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri