Banca Transilvania a ales firma de consultanta AT Kearney pentru a implementa procesul de integrare a Volksbank Romania in cadrul BT. Banca romaneasca anunta ca in prezent este in derulare etapa de obtinere a autorizatiilor din partea BNR si a Consiliului Concurentei.

"Pentru reusita acestuia au fost formate deja echipe mixte, cu responsabilitati in domenii cheie, cu persoane din BT, Volksbank Romania si consultanti cu experienta inclusiv internationala, de la A.T. Kearney”, spune Omer Tetik, directorul general al Banca Transilvania.

Banca Transilvania a semnat, in decembrie 2014, un angajament ferm pentru achizitionarea a 100% din actiunile Volksbank Romania. Totodata, la finalul lunii ianuarie, BT a primit derogarea Consiliului Concurentei, ca urmare a demersului sau de a se putea implica in gestionarea creditelor in franci elvetieni de la Volksbank. Datorita derogarii, Banca Transilvania va putea prezenta clientilor Volksbank Romania care au credite in franci elvetieni o oferta, la inchiderea tranzactiei, in aproximativ doua luni. Tot atunci va incepe integrarea Volksbank Romania in structura Bancii Transilvania.

Ce strategie are Banca Transilvania in cazul clientilor Volksbank

Banca Transilvania va aplica discount-uri personalizate in cazul conversiei creditelor in franci elvetieni preluate de la Volksbank. Omer Tetik, CEO-ul bancii, a lasat de inteles ca reducerile vor putea depasi chiar 20-25% in cazurile sociale, adica acei clienti care au accesat credite in franci pentru achizitia unei locuinte si acum nu isi mai permit sa plateasca ratele.

"In general, solutia pentru cazurile sociale va fi conversia la cursul valutar actual dupa care vom aplica o reducere semnificativa pentru a diminua expunerea totala si rata lunara [...] O sa fie procente de discount sau haircut pentru fiecare profil de client al Volksbank. Discount-ul are o semnificatie mult mai mica decat rata lunara pentru fiecare client in parte. Asa ca o sa fie un procent diferit. Daca vorbim de 20-25%, acest procent de abia ajuta clientii sa revina la un plan de rambursare rezonabil. Discount-ul poate sa fie si mai mic si mai mare, in functie de specificul clientului", a subliniat Omer Tetik.

El a precizat ca vor fi oferite solutii in lei si in euro, dar exista si posibilitatea ca banca sa ramana in portofoliu si cu credite in franci, daca clientul nu va dori conversia. Solutiile pe care banca le va oferi clientilor cu credite in franci au doua scopuri principale: diminuarea expunerii totale si diminuarea ratei lunare pe care clientul o plateste.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri