Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), divizie a Bancii Mondiale (BM), va lansa pe piata romaneasca, in perioada 30 august -12 septembrie, o emisiune de obligatiuni denominate in moneda nationala, in valoare de 525 de milioane lei (RON), care va fi intermediata de ABN Amro Bank si societatea de brokeraj Intercapital Invest.

Aceste obligatiuni reprezinta prima emisiune straina supranationala sau de rating maxim "AAA" in Romania, sub legislatia si sistemele de decontare locale, precizeaza un comunicat al ABN Amro Bank.

Obligatiunile au o maturitate de trei ani, cu o dobanda de 6,5 %, care va fi platita semianual. Banca Mondiala are cel mai ridicat rating, "AAA" de la agentia Standard & Poor's si "Aaa" de la Moodys Investors Service.

Directorul departamentului Piete Financiare al ABN AMRO Bank Romania, Martin Bakelaar, a apreciat ca emisiunea va reprezenta "o oportunitate rara pentru investitorii locali de a investi intr-un plasament sigur pe termen lung", avand in vedere in special dobanzile oferite de obligatiuni similare ca si maturitate pe pietele din regiune si perspectiva ratelor de dobanda pe termen scurt.

"Aceasta oferta publica de 525 milioane RON este cea mai mare de pe piata romaneasca pana la aceasta data. Emisiunea reprezinta un semnal pozitiv pe care Banca Mondiala il transmite mediului financiar romanesc in general si pietei de capital in mod special", a declarat la randul sau presedintele Intercapital Invest, Razvan Pasol.

Banca Mondiala este o organizatie internationala creata in 1945, avand la ora actuala 184 de tari membre, inclusiv Romania. Principalul sau obiectiv este reducerea saraciei prin promovarea unei dezvoltari economice sustenabile.

BM si intermediarii vor organiza o conferinta de presa pe tema emisiunii de obligatiuni la data de 28 august.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri