Leul s-a intarit in raport cu euro in prima jumatate a zilei, iar referinta BNR a scazut pentru a doua sedinta consecutiv, la 4,4454 lei/euro. Cursul pentru dolarul american, insa, a urcat la un nou maxim istoric si a atins 4,0228 lei, in crestere cu 1,87 bani fata de miercuri.

Paritatea pentru francul elvetian a scazut cu 0,63 bani, la 4,1532 lei. Miercuri, BNR a anuntat o referinta pentru euro de 4,4542 lei, in timp ce cursul de schimb pentru dolar a fost de 4,0041 lei. Euro s-a depreciat joi pe pietele internationale la cel mai scazut nivel fata de dolarul american din ultimii 11 ani, in conditiile in care investitorii asteapta sedinta Bancii Centrale Europene (BCE) pentru detalii privind programul de achizitii de obligatiuni care incepe in luna martie. In jurul orei 13:00, dolarul se tranzactiona la 0,91 unitati pentru un euro, in urcare cu 0,3% fata de inchiderea de miercuri, informeaza Mediafax.

Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian. Leul a deschis sesiunea interbancara la 4,4505 unitati/euro, in scadere de la 4,4555 lei/euro la finele sesiunii precedente. Ulterior, moneda nationala a continuat sa se aprecieze in raport cu euro si a atins un minim de 4,445 unitati in prima jumatate a zilei. Cu putin inaintea orei 13:00, leul se tranzactiona la 4,4450/4,4460 unitati, in urcare cu 0,2% fata de inchiderea de miercuri.

In regiune, forintul s-a intarit cu 0,4% fata de euro, iar zlotul cu 0,3%. Ratele medii ale dobanzilor practicate de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au stagnat la 0,26%-0,64% pe, iar ratele pentru plasamentele saptamanale s-au redus nesemnificiativ, de la 0,28%-0,73% pe an, la 0,27%-0,73% pe an. Dobanda ROBOR pentru plasamente cu scadenta la trei luni, in functie de care sunt calculate dobanzile pentru cele mai multe credite in lei acordate de banci pe termen scurt si mediu, a coborat la 1,36% pe an, de la 1,37% pe an in sesiunea anterioara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri