Gothaer Asigurari Reasigurari a lansat o asigurare destinata sectorului IMM, produs modelat astfel incat sa ofere acoperiri personalizate pentru fiecare tip de afacere, in functie de domeniul in care societatea isi desfasoara activitatea.

Cu o pondere de 58% din volumul total al PIB din Romania si cu 67% din totalul de salariati in economia non-financiara, segmentul IMM are o deosebita importanta pentru dezvoltarea mediului de afaceri din tara noastra. Cele mai recente statistici indica o crestere a numarului de IMM in 2013, previziunile specialistilor pentru 2014 si 2015 sugereaza o revenire a sectorului IMM aproape de nivelul pre-criza in ceea ce priveste numarul de firme si al celui de angajati.

"Romania este in continuare tara cu cel mai mic numar de IMM raportat la dimensiunea populatiei, respectiv cu o densitate de 21,3 IMM la mia de locuitori (fata de o medie europeana de 42,7), ceea ce reflecta totodata si potentialul important de dezvoltare pe acest segment", declara Anca Babaneata (foto), CEO al Gothaer Asigurari Reasigurari.

Din punct de vedere al concentrarii numarului de IMM-uri si al initiativelor antreprenoriale, regiunea Bucuresti - Ilfov este pe primul loc, urmata de Regiunea Nord-Vest. Fiind o polita de tip multi-risc, modulara si adaptata nevoilor specifice fiecaruia dintre segmentele de afaceri carora i se adreseaza, asigurarea IMMens de la Gothaer se construieste pornind de la Asigurarea Cladirilor si/ sau a Continutului (cladiri si bunurile aflate in acestea), la care clientul poate alege, in completarea acesteia, sectiunile si riscurile asigurate pe care le considera de interes pentru afacerea sa, si anume:

  • Pierderile financiare survenite din intreruperea activitatii
  • Asigurarea banilor
  • Asigurarea de raspundere civila
  • Asigurarea de accidente a angajatilor

In functie de domeniul de activitate al afacerilor, asigurarea IMMens de la Gothaer Asigurari poate cuprinde unul sau toate riscurile asigurate de mai sus si adauga in plus riscuri specifice la care sunt expuse acestea:

  • IMMens pentru HORECA este un pachet de asigurare dedicat exclusiv afacerilor din domeniul hotelier, restaurante sau intreprinderi care ofera servicii de catering. Printre riscurile specifice amintim: raspunderea civila adaptata activitatii HORECA acopera pagubele produse clientilor, dar si tertelor persoane, pierderile financiare cauzate de intreruperea activitatii din ordinul autoritatilor ca urmare a infestarii cu boli epidemiologice (salmonella, hepatita A, hepatita B, dar si alte boli), pagube la bunurile personale ale clientilor, raspunderea in calitate de angajator pentru prejudiciile suferite de angajati, cresterea sezoniera a stocurilor.
  • IMMens pentru birouri si spatii administrative este o asigurare dedicata activitatilor administrative precum birouri notariale, de contabilitate, de avocatura, de consultanta sau sediilor de firme. Printre riscurile specifice amintim: acoperirea cheltuielilor cu refacerea documentelor si a suporturilor de date, acoperirea cheltuielilor cu relocarea activitatii, interzicerea accesului in sediu din cauze independente de asigurat, mutarea temporara a bunurilor la o alta locatie.
  • IMMens pentru producatori si prestatori de servicii este un pachet de asigurare dedicat activitatilor de productie sau prestari servicii cu scop lucrativ, adresat atat afacerilor acestora, cat si cladirilor si bunurilor folosite pentru desfasurarea activitatilor. Printre riscurile specifice amintim: asigurarea utilajelor, instalatiilor si a echipamentelor utilizate in activitate, extinderea acoperirii si pentru bunurile cu care isi desfasoara activitatea in afara locatiei, raspunderea civila speciala a producatorului si/ sau a prestatorului de servicii.
  • IMMens pentru activitati comerciale (magazine) este un pachet de asigurare dedicat activitatilor de comert cu amanuntul prin magazine specializate sau comertul cu ridicata. Printre riscurile specifice amintim: asigurarea stocurilor refrigerate, inclusiv deteriorarea acestora, cresterea sezoniera a stocurilor, pagubele produse marfurilor pe timpul transportului, asigurarea banilor in timpul programului de lucru, raspunderea pentru produsele vandute.
  • IMMens pentru educatie este o asigurare dedicat activitatii specifice in domeniul educatiei si invatamantului prescolar si gimnazial, centre tip ”after-school”, scoli de muzica, centre de limbi straine etc., adresat atat afacerilor acestora, cat si cladirilor si bunurilor folosite pentru desfasurarea activitatilor. Riscurile specifice sunt: raspunderea civila fata de terti si elevi precum si raspunderea in legatura cu produsele / preparatele alimentare servite acestora, dar si intreruperea activitatii si inchiderea locatiei ca urmare a infestarii cu boli epidemiologice.
  • IMMens pentru sport & fitness este o asigurare dedicat activitatilor de sport si fitness cu scop recreativ, ce acopera atat cladirile si bunurile folosite pentru desfasurarea activitatii, cat si intreaga afacere. Riscurile specifice sunt: cheltuieli pentru inchirierea unui spatiu similar celui asigurat in cazul intreruperii activitatii, extinderea acoperirii pentru riscuri ce pot produce defectiuni ale aparatelor si echipamentelor de fitness.
  • IMMens pentru profesii liberale este o oferta speciala dedicata celor care practica profesii liberale si care opteaza sa incheie polita de Raspundere Civila Profesionala de la Gothaer si asigurarea afacerii cu IMMens pentru birouri si spatii administrative, la care se acorda 10% reducere din prima de asigurare. Un pachet de asigurari pentru profesii liberale*, ce ofera acoperiri specifice pentru riscurile la care afacerea lor este expusa. *contabilii, evaluatorii (membri ANEVAR) si expertii tehnici, auditorii financiari, avocatii, consilierii juridici, practicienii in insolventa (administrator judiciar, lichidator).

Pretul unei asigurari IMMens de la Gothaer Asigurari variaza foarte mult in functie de nevoile clientului, de specificul domeniului in care acesta activeaza, precum si de riscurile acoperite. Asigurarea IMMens de la Gothaer Asigurari se poate incheia pe o perioada de pana la 3 ani, la un pret accesibil si competitiv pe segmentul acestor tipuri de polite.

Pana la finalul anului, compania Gothaer Asigurari Reasigurari estimeaza ca vor fi incheiate 1.000 de polite de asigurare IMMens. Asigurarea IMMens de la Gothaer Asigurari se distribuie atat prin reteaua proprie de vanzari, cat si online pe gothaer.ro si prin intermediari autorizati/ brokeri parteneri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri