Bancpost a acordat Aeroportului "Traian Vuia" din Timisoara o linie de finantare in valoare de 2 milioane de euro, pe o perioada de trei ani, pentru acoperirea necesarului de capital de lucru, a anuntat institutia de credit.

Bancpost a castigat licitatia de finantare organizata de aeroportul Timisoara, unul dintre aeroporturile strategice din Romania, al treilea ca numar de pasageri si al doilea din tara din punct de vedere al dotarilor tehnice, se arata intr-un comunicat al bancii, informeaza Mediafax.

"Parteneriatul cu Bancpost va sprijini activitatea curenta a aeroportului pentru urmatorii 3 ani, o perioada de dezvoltare in care ne-am propus obiective ambitioase precum diversificarea contractelor cu companiile aeriene, cresterea numarului de pasageri, deschiderea de noi rute, precum si investitii in infrastructura. Anul acesta avem in plan si intocmirea documentatiilor necesare pentru dezvoltarea transportului intermodal de marfa, precum si extinderea halei cargo. Astfel, linia de finantare contractata ne va permite continuitatea activitatii curente, optimizarea costurilor si concentrarea pe implementarea strategiei de dezvoltare pentru a atinge cu succes obiectivele setate", a declarat in comunicat Iulian Daniel Idolu, director general al aeroportului.

Aeroportul opereaza prin intermediul a doua terminale, cel intern, cu o capacitate de procesare de 700 de pasageri pe ora si trei porti de imbarcare si cel international, cu o capacitate de procesare de 800 pasageri/ora si noua porti de imbarcare.

Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara a inregistrat anul trecut un trafic de 735.469 pasageri, in crestere cu 4,8%, la un numar de 10.293 de zboruri, cu 1.000 mai putine fata de nivelul inregistrat in 2013. In prezent, aerogara are 16 destinatii importante din Europa, dintre care doua aeroporturi (Bucuresti si Munchen) ofera si zboruri de conexiune.

In ceea ce priveste traficul de marfa, in cursul anului trecut s-a inregistrat o crestere de 21% fata de anul precedent, fiind procesate 1.937 tone. Aerogara se asteapta la o crestere a traficului de pasageri in 2015, in acest an urmand sa fie lansate si destinatii noi.

Transportul aerian din Romania a crescut cu 3,5% in 2013, la 10,01 milioane pasageri, potrivit datelor Eurostat. Peste 8 milioane de pasageri au calatorit in tari din Uniunea Europeana, 1,25 milioane calatori au zburat in spatiul extracomunitar, in vreme ce traficul intern a insumat 560.000 de pasageri.

Aeroportul Traian Vuia din Timisoara este al treilea din Romania ca numar de pasageri, dupa Henri Coanda (Bucuresti) si Avram Iancu (Cluj).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri