Banca centrala a atras, luni, 4,64 miliarde lei (1,31 miliarde euro) in depozite la o luna de pe piata interbancara, suma aproape egala cu cea atrasa in 17 iulie in aceleasi conditii si care a avut scadenta in 17 august.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) plateste, pentru depozitele la o luna, o dobanda anuala de 8,75%. In aceasta luna, BNR a mai atras 105 milioane lei (29,8 milioane euro) in 7 august si 1,8 miliarde de lei (511,28 milioane euro) in 14 august.

Cu toate ca banca centrala a atras de la banci, intr-o singura zi, aproape cinci miliarde lei, lichiditatea din piata bancara a ramas destul de ridicata, considera analistii din piata, iar dobanzile au ramas la un nivel scazut, de 1,5 - 4% pe an la depozitele cu scadenta la 24 ore (overnight).

"Inainte de aparitia ofertei BNR, de atragere de lei in depozite cu scadenta pe o luna cu dobanda anuala de 8,75%, dobanzile au crescut putin, pana la 3 - 5%, insa ulterior au revenit la nivelul de dinainte, adica 1 - 3%", a declarat, pentru NewsIn, dealerul sef al Bancii Transilvania, Teo Barlea.

"Dobanzile vor continua sa fie mici pana miercuri, deoarece ne aflam la sfarsitul perioadei de constituire a rezervelor minime obligatorii", a apreciat dealearul Raiffeisen Bank Aurelian Mihailescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri