Inovatorii - Walter Isaacson

Inovatorii - Walter Isaacson

Editura: Publica

Inovatorii, de Walter Isaacson, a fost publicata dupa succesul biografiei lui Steve Jobs si este povestea revelatoare a oamenilor care au creat computerul si internetul, o istorie de referinta a revolutiei digitale si un ghid indispensabil al modului in care apare inovatia.

Care au fost calitatile care le-au permis anumitor inovatori si antreprenori sa-si transforme ideile vizionare in realitati explozive? Ce a determinat ideile lor creatoare? De ce unii au reusit, iar altii au dat gres?

In epopeea sa, Isaacson incepe cu Ada Lovelace, fiica Lordului Byron, care a facut primii pasi in programarea computerelor in anii 1840. Autorul exploreaza personalitatile fascinante care au creat revolutia digitala din zilele noastre precum Vennevar Bush, Alan Turing, John von Neumann, J. C. R. Licklider, Doug Engelbart, Robert Noyce, Bill Gates, Steve Wozniak, Steve Jobs, Tim Berners-Lee si Larry Page.

Pret actual - 71 de lei

Foto: Shutterstock / Laptop

M-am saturat sa fiu prost - Peter Frank

M-am saturat sa fiu prost - Peter Frank

Editura: Humanitas

M-am saturat sa fiu prost, semnata de Peter H. Frank, este „O carte «altfel», intr-un sens spectaculos. Vine cu studii de caz si crezi ca este un manual de business, apoi te executa scurt cu exercitii de logica generala. Oricine va gasi un unghi din care cartea aceasta sa ii aduca ceva nou", conform lui Radu Georgescu, partener fondator al Gecad Group.

Pret actual - 37 de lei

Foto: Shutterstock / Trader

Leadership si management educational. Teorii si practici actuale

Leadership si management educational. Teorii si practici actuale

Editura: Polirom

In volumul devenit clasic, Leadership si management educational, Tony Bush schiteaza cadrul conceptual de orientare a activitatii decidentilor din educatie si analizeaza sase modele de management pe care le pune in relatie cu zece modele de leadership. Notiunile teoretice sunt ilustrate cu numeroase studii de caz din toate mediile educationale, de la scoala primara la universitate, intr-o varietate de contexte internationale.

Pret actual - 25 de lei

Foto: Shutterstock / Business Presentation

Despre Aproape Orice - Warren Buffett

Despre Aproape Orice - Warren Buffett

Editura: Litera

In volumul Despre Aproape Orice, semnat de Warren Buffett, poti citi ce strategii de business a adoptat miliardarul in calea sa spre reusita.

La sfarsitul lui 2013, averea sa a fost estimata la 59,1 miliarde de dolari. Este pe locul al patrulea in topul Forbes al miliardarilor lumii. A transformat Berkshire Hathaway, dintr-o fabrica de textile, intr-o forta uriasa a Americii corporatiste si a devenit unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri de pe planeta.

Volumul include cele mai bune articole publicate in revista Fortune de si despre Warren Buffett, oracolul din Omaha, ca si unele dintre scrisorile lui anuale catre actionarii Berkshire, de fiecare data examinate atent de cititori in cautarea revelatiilor sale despre ce a mai facut pe pietele de valori mobiliare.

Pret actual - 35 de lei

Supertehnici de comunicare - Alan C. Fox

Supertehnici de comunicare - Alan C. Fox

Editura: Curtea Veche

54 de strategii pentru a cladi relatii, a aduce bucurie si a dobandi prosperitate, in Supertehnici de comunicare.

Alan C. Fox pune in supertehnicile sale tot ce a invatat din finante, arta, afaceri imobiliare si viata de familie. In articole si in conferinte, activitati filantropice si interviuri, el isi incurajeaza publicul sa gandeasca pragmatic si sa se bucure de micile victorii cotidiene.

Pret actual - 19 lei.