Asiguratorul austriac Wiener Staedtische va controla direct 60% din actiunile TBIH Financial Services, actionar important la societatea romaneasca de asigurari Omniasig Life, in urma unei tranzactii in valoare de 34 milioane euro.
"Wiener Staedtische isi va transforma cele 40 de procente detinute din Kardan Financial Services B.V., actionarul majoritar al TBIH Financial Services, intr-o participatie directa de 60% la TBIH Financial Services", se arata in comunicatul companiei.

In momentul tranzactiei, activele TBIH se ridicau la valoarea de 270 milioane de euro, se mentioneaza in comunicat. "Extinderea controlului nostru asupra TBH va contribui la dezvoltarea afacerilor noastre in Europa Centrala si de Est", a declarat, in comunicat, directorul Wiener Staedtische, Gunther Geyer, informeaza NewsIn.

Aceasta tranzactie va facilita accesul Wiener Staedtische la piata pensiilor private din Europa Centrala si de Est, aflata in plina dezvoltare, se mai afirma in comunicat.

TBIH este un grup de servicii financiare specializat in pietele din Europa Centrala si de Est. Prin intermediul TBIH, Wiener Staedtische detine participatii la urmatoarele companii de asigurari: Bulstrad-Group (Bulgaria), Helios Insurance (Croatia), GPIH (Georgia) si Omniasig Life din Romania. Aceasta din urma apartine de grupul Omniasig. Wiener Staedtische detine deja 50% din capitalul Omniasig Life prin Omniasig, la care grupul austriac are o participatie directa de 70,71%. Participatia TBIH in Omniasig Life este de 49,96%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri