Agentia Nationala de Integritate verifica averea guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, dupa ce a primit recent o sesizare in acest sens, au declarat surse din cadrul ANI, citate de Mediafax.

Potrivit Economica.net, Agentia de Integritate a fost sesizata in 18 februarie de catre Asociatia Parakletos, care a cerut sa se stabileasca daca exista „vreo stare de incompatibilitate sau vreun conflict de interese intre calitatea domnului Mugur Isarescu de debitorul al bancii Volksbank si aceea de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei", in conditiile in care Isarescu a negat ca a avut vreodata un credit de la Volksbank, credit mentionat in declaratia de avere din 2007, data dupa care a disparut numele creditorului din documentul oficial, insa creditul in valoare de aproape 700.000 de lei a ramas.

Update: 10:31

Sursele citate de Mediafax au precizat ca Agentia Nationala de Integritate a inregistrat in urma cu aproximativ doua saptamani sesizarea in care se solicita verificarea averii guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Sesizarea ar fi fost trimisa de Asociatia Parakletos, care arata ca Mugur Isarescu ar avea un credit la Volksbank, pe care l-ar fi trecut in declaratia de avere din 2007, insa in declaratiile ulterioare ar fi notat doar creditul de aproape 700.000 de lei, fara a mai mentiona numele bancii, potrivit relatarilor din presa.

La inceputul lunii februarie, Mugur Isarescu spunea ca a uitat ca a avut un credit la Volksbank Romania, pe care l-a stins anticipat in 2009.

Mugur Isarescu, doctor in stiinte economice, este guvernator al Bancii Nationale a Romaniei din septembrie 1990 si presedinte al Consiliului de Administratie. In 1990, numirea sa a fost facuta de catre Guvern, iar din 1991 a primit mandat din partea Parlamentului, care a fost reinnoit de trei ori pana in prezent, cu o durata de cinci ani, respectiv in decembrie 1998, noiembrie 2004 si octombrie 2009. Isarescu a fost prim-ministru al Romaniei in perioada decembrie 1999 - decembrie 2000, iar pana sa fie numit guvernator a ocupat timp de sase luni pozitia de secretar cu probleme economice si monetare al Ambasadei Romaniei la Washington, de unde a fost rechemat de presedintele de atunci, Ion Iliescu.

El este membru in Consiliul General al Sistemului European al Bancilor Centrale, membru cu drept de vot din partea Romaniei in Consiliul European de Risc Sistemic si face parte din Consiliul Guvernatorilor al Fondului Monetar International.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri