BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a inregistrat anul trecut o crestere a depozitelor atrase in cadrul contractelor de economisire-creditare cu 27%, ajungand la peste 2,5 miliarde lei, in timp ce portofoliul de credite a avut un avans de 33%, la circa 152 milioane de lei.

Banca de economisire-creditare, controlata de grupul BCR, are un portofoliu format din peste 362.000 de contracte, iar valoarea celor incheiate pe parcursul anului trecut a fost de 3,3 miliarde lei, cu 37% mai mare decat cea din 2013, de 2,4 miliarde lei, se arata intr-un comunicat al BCR BpL, scrie Mediafax.

"Desi contextul economic a ramas unul dificil, clientii BCR Banca pentru Locuinte au continuat sa economiseasca si sa investeasca pentru imbunatatirea locuintelor lor. Astfel, in cursul anului 2014, depozitele atrase de banca au inregistrat cresteri de 27% fata de anul 2013, iar portofoliul bancii a depasit 362.000 contracte de economisire-creditare", a declarat Carmen Schuster, presedintele bancii.

Totodata, soldul creditelor acordate a avansat cu 33%, depasind 152 milioane lei, de la 114 milioane lei la finalul anului 2013.

"Activitatea de creditare este inca la inceput, portofoliul de contracte al BCR Banca pentru Locuinte fiind inca tanar, astfel incat putem considera ca acest trend crescator se va continua si in urmatoarea perioada, cand multe dintre contractele de economisire-creditare vor ajunge la repartizare si clientii vor putea accesa creditele Bauspar, cu dobanda fixa de 5% pe an pe toata perioada contractului", a adaugat Schuster. BCR BpL mai acorda credite intermediare si anticipate, cu dobanda fixa de 4,44% pe an, pe toata perioada contractului. In etapa de economisire, banca ofera o dobanda fixa de 2% pe an.

In plus, in sistemul de economisire-creditare, clientii beneficiaza in perioada de economisire de o prima de stat care reprezinta 25% din sumele economisite pe parcursul unui an, insa fara a depasi echivalentul in lei a 250 de euro.

In ceea ce priveste destinatiile creditelor, majoritatea celor accesate de catre clienti sunt pentru modernizari, renovari, reabilitari sau amenajari ale locuintelor existente, urmate de creditele pentru achizitia si pentru constructia de locuinte.

Banca de economisire-creditare este controlata de Banca Comerciala Romana (BCR) in proportie de 80% si S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, banca specializata in economisire-creditare a Grupului Erste, cu 20% din actiuni. Pe acest segment mai activeaza in Romania si Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri