Sistemul bancar romanesc va avea o crestere mai rapida chiar decat economia Romaniei in urmatorii cinci ani, cand vom discuta despre proportii aproape duble, a declarat Daniel Tsiddon, seful departamentului strategie si dezvoltare afaceri internationale al Bank Leumi Israel, in cadrul lansarii oficiale a bancii in Romania.
In ceea ce priveste economia romaneasca, Daniel Tsiddon a spus ca imaginea acesteia in Israel este una foarte buna. Acesta considera Romania foarte interesanta pentru industria de traditie din Europa, care inca reprezinta un sistem foarte puternic, solid si bine reprezentat, informeaza Rompres.

El si-a explicat afirmatia spunand ca Romania poate beneficia de pe urma faptului ca tari ca India si China sunt foarte indepartate si ca pentru o companie europeana care doreste productie cu costuri reduse ar putea rezulta convenabil sa se orienteze catre Romania, decat sa se indrepte catre estul indepartat, unde diferentele culturale si administrative sunt atat de evidente.

In privinta sistemului bancar, Tsiddon spune ca Romania a facut o miscare foarte inteligenta acum cativa ani, cand a permis intrarea pe piata a bancilor cu capital strain. "Cu toate ca sunt constient de faptul ca exista voci care sunt impotriva acestei idei si care afirma ca o banca ar trebui sa fie de apartenenta locala, eu consider ca este o greseala, deoarece riscul se diminueaza daca banca face parte dintr-un lant international si, in plus, poate beneficia de tehnologie si informatii de calitate, iar bankingul reprezinta diminuarea riscurilor prin intermediul capitalului uman si cel IT", a adaugat reprezentantul Bank Leumi.

Acesta vede sistemul bancar romanesc ca fiind unul inca putin dezvoltat, comparativ cu alte sectoare din Romania. si vazut prin intermediul statisticilor financiare, acesta este scazut, dar trebuie sa creasca rapid, deoarece este o parte esentiala a dezvoltarii economiei.

Mentinerea echilibrului intre ritmul de crestere ridicat si o eventuala "explozie" ce s-ar putea produce nu este un lucru usor de facut si se realizeaza printr-o cooperare intre institutii cum ar fi Ministerul Finantelor, Guvernul, Banca Nationala etc, mai ales pentru ca se pare ca dezvoltarea Romaniei depinde extrem de mult de cresterea sistemului bancar, care nu este o piata foarte puternica, dar se afla pe drumul cel bun, considera omul de afaceri israelian.

Daniel Tsiddon a mai spus ca intarzierea lansarii pe piata a Bank Leumi s-a datorat problemelor pe care le-au intampinat, deoarece "in Romania se creeaza un nou sistem, ceea ce nu este un lucru usor, iar , existand foarte multe detalii, acestea genereaza birocratie."
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri