Razvan Temesan, fost presedinte al Bancorex, a pierdut, irevocabil, procesul in care a cerut sa primeasca de la BCR peste 4,5 milioane de euro, reprezentand drepturile salariale din momentul in care acesta a fost concediat.

In prima instanta, Tribunalul Bucuresti i-a dat castig de cauza lui Temesan, insa hotararea a fost contestata de reprezentantii BCR. "Admite recursul formulat de recurenta-parata Banca Comerciala Romana SA. Respinge ca neintemeiate pretentiile din actiune privind obligarea paratei la plata catre reclamant a: -drepturilor salariale aferente perioadei 27 februarie 2009-09 septembrie 2014, actualizate cu indicele de inflatie la data platii efective; - contravalorii dobanzii legale aferente; - daunelor morale", a decis, joi, Curtea de Apel Bucuresti, care a analizat recursul bancii, potrivit Mediafax.

De asemenea, judecatorii a respins, ca neintemeiat, solicitarea lui Temesan de a se constata calitatea sa de salariat pe functia echivalenta in organigrama BCR cu cea de director general executata in cadrul Bancorex. In septembrie 2014, Tribunalul Bucuresti a obligat BCR sa-i plateasca lui Razvan Temesan drepturile salariale aferente perioadei cuprinse intre 27 februarie 2009 si 9 septembrie 2014, in cuantum de 70.000 de euro lunar.

Mai mult, prin aceeasi hotarare, instanta obliga BCR sa-i plateasca lui Temesan daune morale in cuantum de 100.000 de euro. Decizia Tribunalului Capitalei nu a fost definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care i-a dat castig de cauza institutiei bancare.

In 2011, Razvan Temesan a mai castigat un proces cu BCR, banca fiind obligata sa ii plateasca acestuia 625.000 de euro, suma ce reprezinta drepturile sale banesti aferente perioadei cuprinsa intre 7 aprilie 2005 si 31 decembrie 2007. Tot banca a fost obligata de instanta sa-i plateasca atunci lui Temesan 30.000 de euro, daune morale.

Razvan Temesan a fost presedinte al Bancorex intre 1992 si 1997. In 1999, statul a preluat imprumuturile neperformante ale Bancorex, iar BCR a absorbit restul activitatilor bancii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri