Idea Bank, fosta Romanian International Bank, cumparata la finele anului 2013 de catre grupul financiar polonez Getin Holding, se va lansa oficial in Romania pe 22 aprilie 2015, moment in care vor fi prezentate si intentiile proprietarului bancii pentru piata bancara romaneasca.

Inainte de a fi preluata de Getin Holding, RIB era controlata de Daniel Roberts si fosta sa sotie, Florina Roberts, cetateni americani. Cei doi detineau fiecare cate 44,7% din actiuni. RIB este prezenta pe piata romaneasca din 1998, avand 34 de sucursale, dintre care 15 in Bucuresti.

Romanian International Bank a parcurs un proces de rebranding si a devenit Idea Bank, odata intrat sub umbrela Getin Holding. De asemenea, banca si-a mutat sediul central, precum si divizia de recuperare a creantelor, in doua etaje ale Hermes Business Campus.

Getin Holding mai desfasoara activitati, pe langa Polonia si Romania, in Rusia, Ucraina si Belarus, in domeniul bancar, al intermedierilor financiare, asigurarilor si al leasingului. Grupul financiar polonez, fondat de omul de afaceri Leszek Czarnecki, este una dintre cele mai mari companii listate la bursa din Varsovia. Czarnecki detine in prezent 55,8% din actiunile Getin Holding.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri