EximBank si Agricover Credit, institutie financiara non-bancara specializata exclusiv pe finantarea agriculturii, au agreat incheierea unui nou acord pentru un imprumut in valoare de 100 de milioane de lei (peste 22 de milioane de euro) pentru servicii financiare destinate fermierilor.

"Agricultura ramane un domeniu strategic care ofera oportunitati importante pentru dezvoltarea de afaceri solide, iar parteneriatul cu Agricover Credit ne-a permis sa ne implicam in sustinerea acestora prin finantarea indirecta a peste 400 de fermieri locali", a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

EximBank si Agricover Credit au incheiat primul acord de finantare in 2013, banca acordand societatii un imprumut in valoare de 70 de milioane de lei (peste 15,5 milioane de euro). Agricover Credit isi propune consolidarea pozitiei de jucator principal pe segmentul agri-finance astfel ca una dintre directiile strategice o reprezinta atragerea de resurse financiare de la bancile locale si internationale, incat sa poata asigura cresterea volumului total de credite acordate.

"Agricover Credit s-a dezvoltat puternic in ultimii ani si cresterea inregistrata in 2014 raspunde nevoilor de finantare din piata. Pentru acest an ne-am propus sa sustinem ritmul rapid de dezvoltare si sa crestem numarul de clienti, iar parteneriatul cu EximBank ne ajuta sa atingem aceste obiective si sa oferim fermierilor produse financiare adaptate, capabile sa sustina eficient dezvoltarea acestora. In acest sens, in urmatoarea perioada suntem interesati sa jucam un rol activ si in finantarea proiectelor europene", a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune - finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

EximBank a obtinut in 2014 cu un profit net de 46,6 milioane de lei (circa 10,5 mil. euro) si si-a majorat expunerea totala la 4,7 miliarde de lei, fata de 4,5 miliarde de lei in 2013. Profitul operational al bancii a fost de 121 de milioane de lei, cu 50% mai mare fata de cel din 2013, rezultatul final fiind afectat de un cost al riscului de 67 de milioane de lei.

Pe parcursul ultimilor doi ani, banca a parcurs un amplu proces de modernizare care a vizat redefinirea si eficientizarea fluxurilor operationale, diversificarea si imbunatatirea calitatii gamei de produse si servicii (trezorerie, trade finance, factoring si cash management), precum si extinderea retelei teritoriale cu noua unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri