Curtea de Apel Bucuresti a admis apelul formulat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in procesul cu Tudor Balta (foto centru), fost vicepresedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), avand ca obiect acordarea a 20 de salarii compensatorii in valoare de 1.064.049 lei.

Instanta de judecata a schimbat sentinta data de Tribunalul Bucuresti respingand actiunea reclamantului ca neintemeiata. Decizia este definitiva si a fost pronuntata in sedinta publica din data de 9 aprilie 2015. Autoritatea a fost reprezentata in faza apelului de societatea de avocatura Dragne si Asociatii.

ASF are pe rol o serie de procese care au ca obiect acordarea de drepturi banesti compensatorii solicitate de mai multi membri din conducerea fostelor Comisii de supraveghere a pietelor financiare non-bancare: CSA, CNVM si CSSPP. Valoarea totala a sumelor solicitate se ridica la circa 11,6 milioane de lei.

Tudor Balta, fost vicepresedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), inainte de infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Recent, Tudor Balta a preluat conducerea societatii de asigurari si reasigurari EximAsig Romania, al carei actionar majoritar este EximBank. Tudor Balta activeaza de aproape 10 ani in domeniul asigurarilor, fiind membru in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si, ulterior, vicepresedinte al aceleiasi Comisii.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri