Confederatia Nationala a Patronatului Roman (C.N.P.R.) isi exprima dezamagirea profunda fata de masurile ilegale dispuse de ANAF privind reconsiderarea ca dependente a activitatilor desfasurate in cadrul profesiilor libere, arata Adevarul.ro.

Actiune ce poate impacta un numar de 400.000 de persoane fizice independente - profesii libere (medici, arhitecti, consultanti fiscali, experti contabili, medici veterinari, farmacisti etc), la care se adauga numarul mare al antreprenorilor din categoria drepturilor de autor. „Noul” ANAF a devenit cel mai aprig sustinator al unor proceduri nelegale de reconsiderare a profesiilor libere. In contradictie cu afirmatiile facute in comunicatul sau de presa din 16.04.2015, publicat pe site-ul institutiei, in cuprinsul caruia se mentioneaza ca ANAF respecta „fara exceptie prevederile legale aflate in vigoare”, C.N.P.R. constata ca, de fapt, ANAF interpreteaza legea intr-un mod propriu. Nesocotind rezolutiile sale din ultimii 4-5 ani, opiniile celor mai cunoscuti auditori sau consultanti fiscali, dar mai ales Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, publicata in Monitorul Oficial din martie 2015 privind imposibilitatea recalificarii profesiilor libere si a drepturilor de autor, ANAF nu se poate considera „o agentie care aplica legea”.

Citeste mai mult pe Adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri