Grupul Garanti Romania a inregistrat in primul trimestru venituri nete consolidate de 39,3 milioane euro, in crestere cu 14,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si un profit net de 6,9 milioane euro, cu 35% mai mic, iar activele s-au ridicat la 2,1 miliarde euro, in urcare cu 7,1%.

In primele trei luni ale anului trecut, grupul a avut un profit net de 10,6 milioane euro, in timp ce activele se situau la 1,96 miliarde euro. Garanti Bank a obtinut dupa primul trimestru venituri nete de 33,2 milioane euro, in crestere cu 17,6%, si un profit net de 4,9 milioane euro, nivel redus la jumatate fata de aceeasi perioada din 2014, potrivit datelor grupului, scrie Mediafax.

Garanti Leasing a raportat un profit similar, de 0,6 milioane euro, in timp ce castigul net al Garanti Credite de Consum s-a dublat, la 1,3 milioane euro. In primele trei luni, volumul total de credite al Garanti Bank a crescut cu 19,6%, la 1,36 miliarde euro. Pe segmentul IMM-urilor, volumul finantarilor a fost in urcare cu 12,5%, pe corporate cu 8,5%, iar imprumuturile pentru persoane fizice au consemnat un avans de 34% in volum. Totodata, depozitele au inregistrat o crestere a volumului de 61%.

"Creditarea se intensifica, iar depozitele continua sa creasca de la o perioada la alta.Estimam cavom continua sa crestem sustenabil si in urmatoarele luni", a declarat intr-un comunicat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Group Romania. Grupul Garanti ofera servicii financiare pe piata locala pentru peste 500.000 de clienti. In primele trei luni ale anului, Turkiye Garanti Bankasi AS, banca mama a Garanti Bank, a inregistrat un venit net neconsolidat de 784,77 milioane lire turcesti (283,86 milioane euro), in timp ce activele au ajuns la 231,4 miliarde lire turcesti (83,7 miliarde euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri