Comisia de buget a Camerei Deputatilor a inceput, marti, dezbaterile la proiectele Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, aratand ca noile coduri nu aduc taxe noi si nu le creste pe cele existente, informeaza Mediafax.

"Noul Cod Fiscal nu aduce taxe noi si nu le creste pe cele existente, din contra. (...) Este un document pe care il asteapta toata tara, cetatenii si partenerii din afara", a spus Teodorovici.

El a mai aratat ca nimeni nu spune ca este un document perfect si ca acesta este scopul discutiilor din comisii. "Sper ca din aceste dezbateri sa iasa cel mai bun Cod Fiscal si este predictibil", a aratat Teodorovici. Reprezentantii PNL au criticat modificarile pe motiv ca nu aduc nimic nou si complica viata, iar cei ai PSD au aratat ca este primul Guvern care avut curajul sa vina cu un nou cod.

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a spus, la dezbaterile generale, ca nimeni nu tagaduieste ca era nevoie de modificarea acestor coduri, dar ca ceea ce se propune este "o viziune care nu a fost corect fundamentata si nu corespunde nevoilor societatii".

"Este nevoie de reducerea fiscalitatii, problema este cum o faci, care este efectul", a aratat Nicolaescu.

Deputatul PNL Andreea Paul a spus ca liberalii vor incerca sa corecteze cat mai multe prevederi, avand depuse 95 de amendamente la proiectul Codului Fiscal. "Aceste coduri nu aduc nimic nou si complica viata", a aratat deputatul PNL Vasile Horga.

Deputatul PNL Gheorghe Ialomitianu a aratat ca este "cel mai incompetent Guvern", aratand ca masurile bune au efecte negative din cauza "incompetentei" Guvernului in aplicare. "Nu e o viziune economica, oamenii de afaceri nu se asteapta la nimic bun, va fi un dezastru pentru economie", a apreciat Ialomitianu.

In replica, deputatul PSD Petre Popeanga a aratat ca este primul Guvern care a avut curajul sa iasa cu un cod fiscal bun. Deputatul PSD Ana Birchall a aratat ca este de salutat acest cod, care duce la revenirea la normalitate. "Acest cod arata ca ne-am indeplinit promisiunile facute in programul de guvernare", a adaugat Birchall.

Comisia de buget a decis sa solicite Biroului Permanent prelungirea termenului de dezbatere a proiectului Codului Fiscal de la 12 mai la 26 mai, considerand ca este nevoie de mai mult timp pentru discutarea numeroaselor amendamente depuse. Proiectele Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala au fost deja adoptate de Senat, Camera Deputatilor fiind for legislativ decizional.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri