Justitia franceza a initiat o procedura impotriva bancii BNP Paribas, acuzata de practici comerciale inselatoare, dupa ce a acordat credite in franci elvetieni care trebuie rambursate in euro, pe fondul fluctuatiilor majore ale cursului de schimb, scrie Le Monde, in editia online.

BNP Paribas a confirmat formularea acuzatiilor privind practici comerciale inselatoare. Banca a acordat credite imobiliare de tip Helvet Immo, 4.655 de clienti beneficiind de imprumuturi in franci elvetieni pe care trebuie sa le ramburseze in euro, scrie Mediafax.

Problemele clientilor au inceput in momentul scaderii neprevazute de valorii euro in raport cu francul elvetian. Unii clienti au depus plangeri, acuzand bancile ca nu i-au informat corect despre acest produs bancar, pus la dispozitie in perioada martie 2008 - decembrie 2009 de BNP Paribas. Reclamantii vor daune de 40 de milioane de euro din partea BNP Paribas.

In martie 2014, aproximativ 400 de beneficiari de credite in franci au protestat la o filiala a BNP Paribas. Procurorii francezi declansasera din aprilie 2013 o informare cu caracter penal pentru presupuse "practici comerciale inselatoare".

Serviciul de finantare al BNP Paribas a argumentat ca clientii au optat pentru conditii avantajoase prin creditele in franci, asumand riscul fluctuatiilor majore ale cursului de schimb, care au devenit dezavantajoase la sfarsitul anului 2014.

Sursa foto: contract de credit, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri