Omer Tetik, directorul general al Bancii Transilvania, a anuntat ca peste 5.000 de clienti Volksbank au acceptat in doar 3 zile de la startul ofertei conversia creditelor in franci elvetieni si s-au programat pentru semnarea documentelor. Oferta BT de conversie a creditelor in franci a intrat in vigoare din 4 mai.

Seful BT estimeaza ca integrarea Volksbank va avea un cost de 45 milioane euro (buget comun si inclus in pretul tranzactiei), in timp ce bugetul pentru sprijinirea clientilor care au credite in franci elvetieni va fi de cateva sute de milioane de euro. Banca Transilvania si-a asumat returnarea comisionului de risc perceput in cadrul contractelor de credit in franci elvetieni ale Volksbank si aplicarea unui discount de 22,5%, in contextul in care a preluat un portofoliu de credite in valoare de un miliard de franci elvetieni.

"Ieri am incheiat a treia zi de programari. Din 18.300 de clienti, circa 5.200 au acceptat sa se programeze pentru a semna documentele de conversie", a anuntat Tetik in cadrul conferintei M&A Outlook, organizata de wall-street.ro, in parteneriat cu EY Romania, Pathfinder si PeliFilip.

Volksbank Romania este implicata in 26.000 de litigii, din care 9.000 sunt pe contractele in franci elvetieni. Reprezentantii bancii au precizat ca in prezent toti clientii Volksbank cu credite in franci sunt sunati si cei care accepta conversia sunt programati la o sucursala pentru semnarea documentelor.

Odata cu semnarea conversiei, clientii renunta la viitoarele actiuni legale cu privire la clauzele abuzive ale contractelor in franci elvetieni pe care le incheiasera cu Volksbank.

Managerul BT a subliniat ca banca a alocat 400 de oameni pentru procesul de integrare, 250 de la Banca Transilvania si 150 de la Volksbank. In ceea ce priveste alegerea Volksbank, Tetik a precizat ca, pe langa pretul convenabil de achizitie, preluarea a fost motivata de faptul ca Volksbank este un business complementar BT.

Mai mult, achizitia Volksbank va creste cota de piata a BT in Bucuresti cu 1%.

Banca Transilvania a dat startul in 4 mai ofertei de conversie pentru clientii Volksbank Romania. Programul de conversie a creditelor in franci elvetieni acordate de Volksbank prevede eliminarea comisionului de risc, restituirea comisioanelor abuzive percepute clientilor sub forma unei scaderi a soldului creditului si aplicarea unei reduceri de 22,5%, declara pentru wall-street.ro Omer Tetik, CEO-ul Bancii Transilvania, imediat dupa semnarea documentelor care incheie oficial procesul de preluare a Volksbank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri