ProCredit Bank a acordat intr-un an si jumatate credite JEREMIE in valoare de peste 20 milioane de euro. Creditele pentru IMM-uri prin progamul JEREMIE au inceput sa fie acordate dupa semnarea primului acord cu Fondul European de Investitii, in decembrie 2013.

Finantarile in euro au avut o pondere, in valoarea totala, de circa 50%, diferenta fiind reprezentata de imprumuturile in lei. "ProCredit Bank este una dintre putinele banci din Romania ce ofera astfel de solutii financiare pentru IMM-uri, putand acorda in continuare credite JEREMIE in valoare de aproximativ 12 milioane de euro, pana la sfarsitul anului curent", arata banca, intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Aceste imprumuturi pot fi accesate de catre intreprinderile mici si mijlocii pentru investitii si pentru finantarea activitatii curente pe termen scurt si mediu. Creditele JEREMIE sunt acordate in conditii preferentiale, cu o dobanda partial subventionata, redusa cu 50% fata de nivelul standard, ca si comisioanele aferente, si cu cerinte reduse de garantii.

JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises) este o initiativa comuna a Comisiei Europene si a Bancii Europene de Investitii, din care face parte Fondul European de Investitii, care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana in cadrul Fondurilor Structurale pentru perioada 2007-2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri