Ion Giurescu, vicepresedinte pensii private in cadrul ASF a punctat, in cadrul FIAR 2015, ca in pofida opiniei multor "voci" din piata, care afirma ca din punctul de vedere al investitiilor, ar trebui sa se investeasca si pe termen scurt pentru randamente mai ridicate, autoritatea nu va permite cresterea gradului risc al investitiilor, deoarece "pensii nu sunt fonduri speculative".

"Sunt multe voci care afirma ca din punctul de vedere al investitiilor, ar trebui sa mai dam drumul la piata, sa se mai investeasca si in altceva. Totusi, pe termen lung, investitiile trebuie sa fie ma nu sunt fonduri speculativei putin riscante si, in final, sa aiba o valoare mai mare. Investitiile riscante sunt pe termen scurt. In final, pensiile sunt investitii pe termen lung, nu sunt fonduri speculative", a declarat Ion Giurescu (foto).

El a adaugat ca, desi piata isi doreste mai mult, trebuie gandita insa o solutie pe termen lung pentru viitorii pensionari. "Trebuie sa protejam in primul rand participantul - sa ia o pensie in final, si cat de cat onorabila", a continuat Ion Giurescu. "O largire foarte mare a paletei de investire si o liberalizare rapida nu cred ca ne va duce la un rezultat spectaculos, mai ales ca conform actualiei legislatii, nu se poate investi netransparent".

Banii din sistem au inceput sa se acumuleze, iar portofoliul s-a schimbat, totusi, a mai spus Ion Giurescu, dar ca banii trebuie investiti in economia reala.

"Am discutat posibilitatea unei participari mai serioase in economia reala - exista posibilitatea crearii unui Fond Suveran de Pensii la care sa poata participa si fondurile de pensii, pentru ca in 2-3 ani actualele fonduri de pensii vor incepe sa reprezinte un investitor de forta. Momentan inca suntem in crestere. Sunt sigur ca in viitor se va intampla acest lucru: portofoliul se va diversifica, iar daca statul roman nu va face nimic, banii vor incepe sa se duca si afara prin investitii in piata europeana", a mai declarat Ion Giurescu.

Sursa foto: Media XPRIMM

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri