Raiffeisen Bank International (RBI) a raportat in Romania un profit trimestrial dupa taxe de 25 milioane euro, in crestere usoara fata de rezultatul inregistrat in T1 2014, de 22 milioane euro.

Fata de primul trimestru din 2014, profitul net a avansat cu 13,6%. Valoarea activelor RBI pe piata locala a scazut cu 1%, de la 6,92 miliarde euro, la sfarsitul anului trecut, pana la 6,85 miliarde de euro, reprezentand 5,5% din activele totale ale Raiffeisen Bank International, informeaza Mediafax.

Veniturile operationale au inregistrat in primul trimestru un declin de 7,1% comparativ cu trimestrul precedent, de la 114 milioane la 106 milioane de euro. Comparativ cu primul trimestru al anului trecut, veniturile operationale s-au redus cu 5,4%, de la 112 milioane de euro. Volumul total al creditelor a avansat cu 1,3% raportat la trimestru anterior, de la 4,31 miliarde de euro la 4,37 miliarde de euro, in timp ce depozitele au scazut cu 2%, de la 4,68 miliarde de euro la 4,58 miliarde de euro.

Raportul credite/depozite se situa la sfarsitul primului trimestru la 88,2%. Cheltuielile nete cu provizioanele au scazut cu 29,7% fata de trimestrul precedent, de la 24 milioane de euro la 17 milioane de euro. In 2014, RBI a constituit in Romania provizioane in valoare de 85 de milioane de euro. Rata de acoperire a creditelor neperformante se situa la 31 martie la nivelul de 70,1%.

Grupul Raiffeisen este prezent in Romania prin Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment Romania, Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Raiffeisen Bank. La nivelul grupului RBI, profitul net a scazut in primul trimestru de la 161 milioane de euro in urma cu un an la 83 de milioane de euro, afectat de criza din Ucraina si contractia economica din Rusia. Rezultatul a depasit totusi asteptarile analistilor citati de MarketWatch.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri