Piata de asigurari a cunoscut in primele trei luni trimestru un volum al primelor brute subscrise de 1,97 miliarde lei (circa 450 mil. euro), in crestere cu 7,39% fata de aceeasi perioada a anului trecut, evolutie sustinuta de avansul asigurarilor de viata cu 7,59% si al celor generale cu 7,34%, potrivit ASF.

Datele centralizate de Autoritatea de Supraveghere Financiara nu contin rezultatele Astra Asigurari, care n-a raportat inca informatiile, iar comparatia cu perioada similara a anului trecut a fost efectuata prin eliminarea rezultatelor Astra in statistica primelor trei luni din 2014. Astfel, in perioada ianuarie-martie anul trecut volumul primelor brute subscrise a fost de aproape 1,84 miliarde lei.

Ponderile celor doua segmente de asigurari au ramas relativ stabile, cu 79,31% pentru asigurari generale si 20,69% pentru cele de viata. La asigurarile generale, politele RCA reprezinta 44,95%, urmate de CASCO cu 24,23% si de asigurarile de incendiu si calamitati naturale cu 15,6%, restul claselor avand sub 10% fiecare din totalul primelor brute subscrise pe acest segment.

Singura clasa de asigurari care prezinta in ultimii ani crestere constanta a primelor brute subscrise este cea a politelor RCA, care au avut o evolutie de 18,23% fata de primul trimestru al anului trecut si cu 9,69% fata de ultimul trimestru al anului trecut. "Aceasta crestere are la baza nu doar cresterea tarifelor de prima RCA, cat si cresterea numarului de contracte noi", se arata intr-un comunicat al ASF.

Dupa o perioada de scadere in primul trimestru din perioada 2011-2014 pe segmentul asigurarilor de viata, in primele trei luni ale acestui an volumul de prime brute subscrise au inregistrat o crestere cu 7,59%, pe fondul unui usor avans al numarului de contracte existente la sfarsitul perioadei (1,26% fata de T1 2014) si al celui de contracte noi incheiate (3,35%).

Politele de viata, anuitati si asigurarile de viata suplimentare au avut o pondere de 64,4%, urmate de asigurarile de viata cu componenta investitionala, cu 31,3%. Companiile de asigurari au platit indemnizatii brute mai mici cu 7,98%, astfel ca pentru asigurarile generale au fost de circa 918,42 milioane lei, cu 8,95% mai mici, iar pentru cele de viata s-au cifrat la 43,5 milioane lei, in urcare cu 18,9%.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri