Omul de afaceri Ion Tiriac a vandut participatia de 45% din titlurile UniCredit Tiriac Bank catre grupul italian UniCredit, actionar majoritar al bancii.

Astfel, UniCredit Bank Austria AG si-a majorat capitalul detinut in cadrul UniCredit Tiriac Bank S.A. de la 50,6% la 95,6%.

“Tiriac Holdings Ltd. isi vinde cele 45 de procente din UniCredit Tiriac Bank S.A. catre UniCredit Bank Austria AG. Ca rezultat, capitalul detinut de UniCredit Bank Austria AG in UniCredit Tiriac Bank S.A. creste de la 50,6% la 95,6%. Finalizarea tranzactiei este preconizata inainte de sfarsitul lunii iunie 2015. Partile acordului au agreat sa nu dezvaluie pretul de vanzare sau oricare alte detalii ale tranzactiei. UniCredit Bank Austria AG ia in considerare formularea unei oferte actionarilor minoritari ai UniCredit Tiriac Bank S.A. pentru a le achizitiona actiunile detinute”, anunta institutia financiara.

“As dori sa-i multumesc lui Ion Tiriac si reprezentantilor Tiriac Holding pentru colaborarea excelenta si pentru angajamentul aratat in ultimii ani. In urma achizitiei de la Royal Bank of Scotland a portofoliilor de clienti de retail si corporate din Romania, continuam acum sa ne consolidam si sa ne extindem pozitia pe piata din Romania prin aceasta tranzactie,” declara Carlo Vivaldi, vicepresedinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit si Seful Diviziei Europa Centrala si de Est a UniCredit Bank Austria AG.

Desi cele doua parti nu au precizat valoarea tranzactiei, aceasta ar putea fi una dintre cele mai mari tranzactii din sistemul bancar romanesc dupa criza. Potrivit unor informatii publicate anul trecut de presa italiana, pentru participatia detinuta de Ion Tiriac, UniCredit urma sa plateasca 700 milioane de euro. Conform unor informatii wall-street.ro din piata bancara si pe baza unor evaluari ale consultantilor de M&A, participatia de 45% din UniCredit Tiriac Bank a fost evaluata la 250-300 milioane de euro.

Ion Tiriac detinea actiuni la UniCredit Tiriac Bank prin intermediul companiilor Redrum International Investments B.V. - 24,8310361% din capitalul social si Vesanio Trading Limited - 20,2286933% din capitalul social.

UniCredit Tiriac Bank a aparut prin fuziunea UniCredit Romania, HVB Bank Romania si Banca

Ion Tiriac este cel mai bogat roman, cu o avere estimata la peste 800 de milioane de euro. Omul de afaceri controleaza un grup de firme specializat in mai multe domenii, precum auto, imobiliare, servicii financiare, leasing sau transport aerian. Grupul Tiriac mai controleaza prin altele 44% din compania de asigurari Allianz Tiriac, 25% din servicii de handling pe Aeroportul International Henri Coanda si 15% din grupul de retail Metro Romania.

Exit-urile din viata lui Ion Tiriac, cel mai bogat antreprenor roman

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri