Cele sase fonduri de investitii mixte You Invest, administrate Erste Asset Management, au acumulat la numai un an de la avizare peste 75 de milioane de euro in active, a declarat Dragos Neacsu, directorul general al administratorului, care si-a propus, de asemenea, ca obiectiv pentru acest an sa ajunga la active de 120 milioane euro pentru fondurile cu alocare in actiuni.

Fondurile mutuale de investitii cu plasamente in actiuni, administrate de Erste Asset Management, includ cele sase fonduri din familia You Invest, lansate in luna mai a anului trecut si alte doua fonduri, respectiv Erste Balanced RON si Erste Equity Romania. BCR si Erste Asset Management au lansat in primavara lui 2014 conceptul de investitii You Invest, pe care grupul l-a popularizat pe 6 piete: Austria, Romania, Croatia, Ungaria, Republica Ceha si Slovacia.

In Romania, in doar 8 saptamani de la avizare, cele 6 fonduri deschise de investitii You Invest au strans 3,3 milioane euro, de 7 ori mai putin fata de Ungaria. Acum, la un an distanta, cle sase fonduri au ajuns la active de 75 milioane de euro si 1.640 de investitori de retail individuali.

Pe tip de clienti in functie de venituri, Erste Asset Management dispune de o "dependenta masiva" de clienti "mass market" (cu active financiare in cadrul grupului BCR de circa 5.000-10.000 euro), aceasta reducandu-se la 55% in mai 2014 de la 77% in 2011. Totodata, clientii "mass affluent" (cu active financiare de peste 40.000 euro) au ajuns de la o pondere de 12% la 28%, iar cei private banking (cu active de peste 200.000 euro) si-au crescut cota de la 11% la 17%.

"Daca in 2014, fondurile mutuale cu actiuni aflate in structura portofoliului Erste Asset Management era de aproximativ 1% (din total active administrate in valoare de 2 miliarde euro - n.r.), odata cu lansarea fondurilor de investitii You Invest, clientii companiei s-au orientat mai mult catre cele din categoria de risc ridicat. Astfel, am ajuns la finele primelor cinci luni ale acestui an sa avem peste 40 milioane de euro in fonduri cu actiuni in portofoliu, care au ajuns s reprezinte aproximativ 6%", a declarat Dragos Neacsu (foto).

Pana la sfarsitul lui 2015, Erste Asset management vrea sa ajunga la active pe acest segment de 120 milioane euro, a mai arata directorul companiei. In ceea ce priveste randamentele obtinute de cele sase fonduri You Invest, acestea se plaseaza intre 2,76% pentru perioada mai 2014 - mai 2015, in cazul fondului in euro cu risc scazut, si 5,95% pentru fondul in lei cu risc ridicat.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »


Setari Cookie-uri