Asteptarile actuale ar fi sa existe o scadere a costurilor de finantare, astfel incat, aceasta in ansamblu sa creeze valoare adaugata si profit atat pentru finantator cat si pentru cel finantat. Costurile de finantare ar trebui sa scada pana la nivelul in care ambele parti fac o "bruma" de profit, apreciaza Felix Daniliuc, CEO, Raiffeisen Leasing si presedinte ALB.

"Este totusi si o chestiune de matematica. Nu pot spune cat vor scadea pentru ca in permanenta trebuie sa vedem din punct de vedere al finantatorului care sunt costurile si dobanda de refinantare, care sunt costurile interne si cat de mare este indicatia clara de la actionari ca si componenta de profit pentru organizatia cu ajutorul careia pot sa finantez proiectele agricultorilor", a spus Felix Daniliuc (foto).

Declaratiile au fost realizate in cadrul conferintei AgriFinance, organizata de wall-street.ro.

"Aici, am putea sa vedem in functie de tranzactie sau de profilul clientului cu ce costuri putem sa mergem. Nu stiu daca atunci cand vine vorba de agricultura ar trebui sa avem un laitmotiv, o dobanda sau un cost anume. Ar fi mult mai frumos, desi nu suntem intr-o zona de romantism financiar, sa putem sa gandim costurile diferentiat in functie de profilul clientului si experienta sa, de afacerea in sine si care este randamentul pe care o afacere in agricultura il poate oferi. Vedem deja ca exista randamente diferite in culturi, de pomicultura, de hoticultura de agro-zootehnie, adica de domenii care au ramndamente diferite. Atunci, nu stiu de ce finantarea ar trebui sa aiba un cost fix", a mai spus Felix Daniliuc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri