Exista astazi in oferta sistemului bancar, precum si in cazul CEC Bank, variante de finantare, unde pe termen de cinci ani, dobanda este de Robor+1%, cee ce este foarte jos din punct de vedere al costurilor de creditare si nu neaparat sunt foarte multi clienti - fermieri interesati, a declarat Ramona Ivan, Director, directia relatii externe si finantari structurale, CEC Bank.

Intrebata despre cat de mult ar putea sa mai scada dobanzile la creditele pentru fermieri, Ramona Ivan a declarat ca o banca, din discutiile pe care le poarta cu fermierii este interesata in primul rand de proiectul propus si afacerea vizata. O banca indiferent de ce mesaj ofera, se uita de fiecare data daca intr-un final creditul respectiv va fi rambursat. Si atunci, daca fermierul crede intr-o idee de afacere sau un proiect care functioneaza, dar trebuie dezvoltat, se pot gasi variante de finantare", a spus Ramona Ivan (foto).

Declaratiile au fost realizate in cadrul conferintei AgriFinance, organizata de wall-street.ro.

"Sunt astazi variante de finantare unde pe termen de cinci ani dobanda este de Robor+1%, cee ce este foarte jos si nu neaprat sunt foarte multi clienti interesati. Daca vorbim de proiecte cu fonduri europene pe zona agricutlurii, cam toata lumea intreaba despre Grant si care ar fi finantarea nerambursabila. Acolo fie ca am vrut sau nu, sistemul bancar a fost oarecum aliniat prin hotarari de Guvern si ca urmare dobanzile la care se acorda finantare merg maxim pana la Robor+4,5%", a mai declarat Ramona Ivan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri