Credem in proiectele din agricultura care aduc valoarea adaugata. A cam trecut perioada in care oricine spunea: "Unde-i Grantul, vreau si eu proiectul!". Vedem proiecte care din start sunt supra-dimensionate, vedem firme cu un anumit capital si care vor dintr-o data sa creasca precum Harap Alb, a spus Ramona Ivan, director finantari structurale, CEC Bank.

"O banca, si cel putin CEC Bank, atunci cand are in fata un proiect integrat pe agricultura si nu numai cauta toate variantele posibile pentru a merge cu costurile cat mai jos, sa fie cat mai atractiva pentru ca vede valoarea adaugata a acelui proiect. O banca vrea sa finanteze ce este sanatos si bun. Noi credem insa in proiectele care au o crestere sustenabila, pas cu pas, si nu li se termina maine posibilitatile", a declarat Ramona Ivan (foto).

Declaratiile au fost realizate in cadrul conferintei AgriFinance, organizata de wall-street.ro.

"Stim bine, Comisia Europeana a creat si alte forme de sprijin. Daca in prima perioada de programare, cam pe toate statele membre, a cam fost o oarecare larghete si s-a zis: dam Granturi si cam atat, s-a dovedit ca nu neaparat un Grant si un imprumut bancar poate sa fie formula castigatoare. Suntem fericiti, deocamdata, daca vorbim de agricultura unde absortia (fondurilor europene - n.r.) arata foarte bine macar daca o comparam cu fondurile structurale. Ar fi bine, pentru ca anul acesta conteaza foarte mult, adica la final de septembrie cine nu a implementat 100% proiectele risca nu sa nu mai poata sa ia ultima transa, ci sa dea inapoi totul", a mai spus Ramona Ivan.

Ea a adaugat ca "cine porneste la drum pe astfel de proiecte, ar fi bine sa-l inceapa atunci cand sursele de finantare sunt complet definite si sa aiba putin capital. Adica indiferent cat de frumos arata proiectul, exista tot timpul un neprevazut. Trebuie sa ne pastram o doza de realism si capital care sa ne poate sustina in situatii nedorite", apreciaza managerul CEC Bank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri